Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla får ikke trene med de norske damene, men planlegger treningsleire sammen med dem likevel

- Vi strekker ikke ut hånden.

BLIR BARE KOS: Her er Charlotte Kalla på Sognefjellet sammen med Marit Bjørgen i 2014. I år blir det bare sosialt samvær og ikke trening etter at Kalla brøt med det svenske landslaget i går.Foto: Anders Deros/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
BLIR BARE KOS: Her er Charlotte Kalla på Sognefjellet sammen med Marit Bjørgen i 2014. I år blir det bare sosialt samvær og ikke trening etter at Kalla brøt med det svenske landslaget i går.Foto: Anders Deros/ Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla tok en Northug og brøt samarbeidet med det svenske langrennslandslaget i går. Samtidig diskvalifiserte det henne fra å trene med de norske langrennsjentene, kunne Norges landslagssjef, Vidar Løfshus, fortelle Dagbladet

I Aftonbladet gir Kallas hovedtrener for den kommende sesongen, Magnus Ingesson, inntrykk av at det kan være en strek i regningen for oppkjøringsplanene til den svenske yndlingen. 

- Løfshus sa nei til det i en avis... Nei, men vi skal til Sognefjellet der de norske damene også skal være deler av tiden. Vi skal være i Val Senales og da er både Norge og Sverige der. Så får vi se, sier Ingesson til Aftonbladet

Fortsatt nei
Men det er ikke bare å møte opp på samme sted som det norske landslaget og være med på treningene deres. Løfshus gjentar også i dag hva som skal til for at Kalla skal få være med det norske laget på treningene. 

- Dersom hun skal trene med oss må det komme en forespørsel fra det svenske forbundet. Videre har vi sagt at vi ikke strekker ut hånden til utøvere som ikke fører kompetanse tilbake til landslagsmiljøet og videre ned i den nasjonale organisasjonen, skriver Løfshus i en sms til Dagbladet

For der alle i det norske landslagsmiljøet var ivrige etter å hjelpe Kalla tilbake i form etter sesongen i år, står hun nå ribbet igjen. 

Mental bit
Treningsmiljøet hennes vil nå primært være blant langrennsløperne i hjemklubben Piteå Elit, og primært de som ikke er på det svenske landslaget. 

- Det handler om den mentale biten. Charlotte er mye tydeligere nå og kan si fra hva behovene hennes er, sier Ingesson til Aftonbladet. 

Og at hun dukker opp på samme sted som de norske damene er det ingen tvil om. Så hvordan kommer Norge til å forholde seg til en landslagsløs Kalla når hun tar på seg skiene side om side med sine norske venninner på Sognefjellet i juni? 

- Vi nekter ingen å gå runde etter runde oppe på fjellet. Men initiativ fra henne til å være med på spesifikk økt, da er svaret dessverre nei uten offisiell forespørsel, slår Løfshus fast. 

Hele Norges coronakart