Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla fikk ikke med seg at Johaug stakk fra feltet: - Det var ingen som forsøkte å ta henne igjen

Men tror ikke hun kunne vært med uansett.

SÅ ALDRI THERESE: Charlotte Kalla ble nummer seks i dag, men fikk aldri med seg at Therese Johaug forsvant ut fra start. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SÅ ALDRI THERESE: Charlotte Kalla ble nummer seks i dag, men fikk aldri med seg at Therese Johaug forsvant ut fra start. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Ingen har noensinne vært mer overlegen enn Therese Johaug var på dagens fellesstart i Holmenkollen. Johaug satte fart fra start av, og før det var gått to minutter fikk hun være i fred. 

De ble rett og slett tatt litt på senga av farta hun satte opp ut fra start. 

- Jeg fikk ikke med meg at hun var så langt framme. Jeg havna litt lenger bak i starten, men det var liksom ingen som prøvde å ta henne igjen, så det ble et litt annerledes renn, sier Charlotte Kalla.

- Kunne du vært med henne om du hadde sett at hun gikk? 

- Nei, det hadde vært vanskelig i dag, sånn som hun går. 

Også Ingvild Flugstad Østberg var overrasket over at ingen forsøkte å følge Johaug da hun satte fart. For Østberg, som aldri hadde vært bedre enn nummer ti på en tremil før i dag, var det helt uaktuelt å forsøke. 

Til det er respekten for Johaugs kapasitet for stor. 

- Vi har respekt. Vi vet at hun kommer til å sette opp en fart som mest sannsynlig ingen klarer å holde hele veien.  I tillegg har nok de fleste lagt sitt eget løpsopplegg med å finne sin fart, men det er klart, det var jo veldig tidlig hun forsvant nå, så det kan jo hende vi har for mye respekt også. Men det er jo tre mil, da. For min del har jeg gått på noen smeller før på tre mil, så jeg angrer ikke i det hele tatt på hvordan løpet mitt ble, sier Østberg til Dagbladet. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media