Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla fikk sjokkerende beskjed om treneren

Kjempet for livet etter uhell på kjøkkenet.

SJOKKERT. Charlotte Kalla forteller om sjokket, da hun fikk høre den dramatiske historien om sin tidligere trener Cathrine Engman.  Foto: REUTERS/NTB Scanpix
SJOKKERT. Charlotte Kalla forteller om sjokket, da hun fikk høre den dramatiske historien om sin tidligere trener Cathrine Engman. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla fikk en sjokkerende beskjed om sin gode venn og tidligere trener. Om hvordan Cathrine Engman hadde svevet mellom liv og død etter en bagatell på kjøkkenet.

Det var 30. november i fjor, at ulykken inntraff. Engmann skulle skjære opp noen tomater på kjøkkenet. Hun skar seg i et par fingre, men tenkte ikke mer over det. Til hun kollapset tre dager seinere og lå med hele brystbeinet saget i to på operasjonsbordet.

Engman hadde pådratt seg en alvorlig blodforgiftning som slo seg på den ene hjerteklaffen. Forgiftningen hadde også forårsaket to blodpropper i hjernen, skriver Expressen.

Nå kjemper Cathrine Engman for å komme tilbake til et normalt liv igjen.

- Jeg ble så sjokkert, da jeg fikk høre om det, forteller Charlotte Kalla.

Hun beskriver Cathrine Engman slik:

- Hun var så utrolig sprek og i god form. At man kan være så frisk, og at det likevel kan gå så raskt er...ja, det er utrolig at hun klarte seg, og at hun kunne komme seg så raskt.

Stor operasjon Engman måtte gjennomgå en fem timer lang operasjon. Legene lyktes i å bytte ut hjerteklaffen i tide.

Hun forteller om hvordan hun opplevde den akutte krisen:

- Det var et fritt fall, som er vanskelig å beskrive. Det er nok umulig å sette seg inn i situasjonen. Fra å være et friskt og aktivt menneske, ble jeg forvandlet til et senilt gammelt menneske med  rullator.

Cathrine Engman uttrykker takknemlighet for at hun fortsatt er i live.

Nå er hun tilbake i jobb, på et vis. Men hun forteller til Expressen, at hun har fått tildelt andre arbeidsoppgaver. Blodproppene har skadet hukommelsen.

- Jeg har problemer med korttidshukommelsen og må notere ned mye, forteller hun til Expressen.

Kalla stråler Charlotte Kalla stråler opp, når hun får spørsmål om hva Cathrine Engman har betydd for henne.

- Jeg husker mitt første gull i junior VM. Min faste trener Karin Ersson var i mammaperm og Cathrine var min vikar. Begge to underviste på Gällivare Skidgymnasium, forteller Kalla.

Hun forteller om gulløpet i skiathlon i Slovenia i 2006:

- Jeg forsto ikke helt hva som hendte. Det hadde gått så bra i løypa i den klassiske delen. Jeg hadde fått en luke til de andre og skulle til å ta fatt på skøytedelen. Da ropte jeg til Cathrine: Hva skal jeg gjøre? Skal jeg rykke nå? For jeg hadde fått en luke til de andre. Hon svarte: Jaaa! Kjøøør!

Charlotte ler.

- Det var en trygghet å ha Cathrine. Jeg lærte mye av henne, sier Charlotte Kalla.

Cathrine Engman forteller om ei ung dedikert jente. Ei jente som allerede da stakk seg ut. At det var noe spesielt med henne allerede da.

- Jeg husker hun var nysjgerrig. Hun ringte om kveldene og i helger og hadde stadig noe hun lurte på.

Engman sier at hun nyter av de store framgangene til hennes tidligere elev. At hun ser fram til den kommende sesongen fra TV-sofaen.

En dag av gangen Cathrine Engman tar en dag av gangen. Hun forteller at hun såvidt har vært på ski med sin datter.

- Jeg sto i hvertfall oppe på skiene, sier hun.

Legene har fortalt henne at det vil ta minst tre år, før det endelige resultatet er der.

Om hvordan resten av livet hennes kommer til å bli.

- Jeg kan fortsatt leve i håpet. At det kommer til å bli bedre, sier Cathrine Engman.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media