Stor bekymring i Sverige

Kalla flys til Stockholm for legeundersøkelser etter den mystiske kollapsen

Charlotte Kalla går mest sannsynlig ikke på Lillehammer. Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson frykter det kan ta lang tid før Kalla er tilbake.

VIL FINNE SVAR: Charlotte Kalla hadde ingen gode svar etter kollapsen på dagens 10 kilometer. Det hadde heller ikke det medisinske apparatet. Nå flys hun hjem til Stockholm for legeundersøkelser. Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix
VIL FINNE SVAR: Charlotte Kalla hadde ingen gode svar etter kollapsen på dagens 10 kilometer. Det hadde heller ikke det medisinske apparatet. Nå flys hun hjem til Stockholm for legeundersøkelser. Foto: Anders WIklund / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen kunne klatre opp på det øverste trinnet på podiet etter dagens 10 kilometer i Kuusamo.

Verre gikk det for svenske Charlotte Kalla.

29-åringen endte til slutt på en 75.-plass av 79 løpere som tok seg til mål, og nå tar det svenske landslaget grep.

- Noe galt i kroppen

Ifølge svenske NSD flys Kalla nå direkte til Stockholm for legeundersøkelser etter den mystiske kollapsen.

- Når man kommer på 75.-plass av 79 mulige er det jo ikke dårlig form det handler om. Da er det jo noe annet. Da er det noe som er galt i kroppen, sier trener Magnus Ingesson.

- Hun hadde jo ikke feber under løpet og hun kjente ikke noe til skaden, men kroppen gjorde ikke som hun ville. Det er jo en sak om man er i dårlig form, men dette virker som noe helt annet. Det er det som gjør det urovekkende.

- Skjønner ikke

Dette bygger bare opp om Kallas egen forklaring. Etter den uforklarlige kollapsen, tok hun seg tid til å svare på pressens spørsmål. Men smilet var ikke å se. Øynene var svarte. Kalla fortvilte.

- Jeg er frustrert. Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Jeg hadde ikke energi i kroppen etter de to første kilometerne. Jeg vet ikke hva som gikk galt, sa Kalla til Dagbladet og resten av pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer