Kalla forbannet etter flause: - Jævla dritt!

Ute av sprinten etter «uforklarlig fall».

FALT: Charlotte Kalla fikk en verst tenkelig start på kvartfinalen i sprint under Tour de Ski. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FALT: Charlotte Kalla fikk en verst tenkelig start på kvartfinalen i sprint under Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Charlotte Kalla har blitt satt i langrennskyggen av de norske jentene så langt denne sesongen. I Tour de Ski-sammendraget ligger hun bak både Ingvild Flugstad Østeberg, Therese Johaug og Heidi Weng.

Den svenske skidronningen har likevel vært fornøyd med prestasjonene sine i touren så langt, men under dagens kvartfinale i sprint gikk det galt allerede i den første nedoverbakken. Før den første svingen mistet Kalla kontrollen på skiene før hun gikk i bakken. Uhellet førte til at hun røk ut. Og bare to heat seinere led lagvenninne Hanna Falk samme skjebne.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jævla dritt, skal en frustrert Kalla ha sagt til SVT og stormet videre fra pressesonen.

For aggressivt klister - Hva er det som er problemet? Det var jo ikke noe problem i stor grad under prologen, undrer NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

NRK-kollega Fredrik Aukland tror flere av løperne kan ha brukt et for aggressivt klister, noe som kan ha ført til at det lugget under skiene i forkant av fallene.

- Det er litt typisk Kalla å rote seg bort i noe i sprint. Her var hun ikke borti noen andre løpere heller. Hun falt bare plutselig, helt uforklarlig, i en utforkjøring, sier Bjørn.

- Jeg kan ikke skjønne at det skal være så krevende å kjøre der. Det må være at de bruker et for aggressivt klister som lugger litt, legger han til.

- Det er overraskende. Jeg må si det, samtykker Aukland.

De norske videre For de norske jentene går det langt bedre. Mens alle utenom Kari Øyre Slind gikk videre fra prologen, har også Flugstad Østberg, Johaug, Weng og Ragnhild Haga tatt seg videre til semifinale.

Samtidig depper svenskene. SVT-ekspert Mathias Fredriksson mener noen har gjort en for dårlig jobb og anklager arrangøren for å ha slurvet med prepareringen av løypa.

- Det er altfor løst. De har ikke tatt bort den løse snøen. Halve startfeltet falt. Nå har de tatt bort snøen, men det skulle de ha gjort tidligere. Det var fem centimeter løssnø, sier Andersson, ifølge Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer