Vil flytte Tour de Ski i OL-sesong

Kalla foreslår flytting av Tour de Ski

Deltar ikke i årets utgave av TdS.

FORESLÅR FLYTTING: Charlotte Kalla mener Tour de Ski ikke bør arrangeres rundt nyttår i OL-sesonger. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
FORESLÅR FLYTTING: Charlotte Kalla mener Tour de Ski ikke bør arrangeres rundt nyttår i OL-sesonger. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske langrennsyndlingen Charlotte Kalla mener FIS-toppen Vegard Ulvang måtte vurdert flytting av Tour de Ski dersom alle stjernene skulle deltatt.

Det går mot et betydelig stjernefravær i årets utgave av den etter hvert så tradisjonsrike touren i Mellom-Europa. Marit Bjørgen er blant dem som står over, for ikke å brenne kruttet foran OL i Pyeongchang.

Svenskenes fremste gullhåp i Sør-Korea, Charlotte Kalla, har endt på samme konklusjon.

Nylig uttrykte lederen for langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Vegard Ulvang, bekymring over at mange av de beste ikke kommer til start. Finnmarkingen sa i intervjuet med VG at «han ikke er glad for det».

Charlotte Kalla forstår bekymringen.

- Jeg kan skjønne ham. Man vil at de beste skal være med. Men slik touren er plassert (i sesongen), er risikoen for slitasje for stor for meg. Og å rekke å legge inn en treningsperiode i forkant av et mesterskap har vært veldig betydningsfullt for meg, sier hun til Expressen.

- De (FIS) burde kanskje vurdere når de skal legge touren i tid. Jeg forstår at eksponeringen er best når folk har jule- og nyttårsfri, og at det er et utstillingsvindu for langrenn. Men det er bare hvert fjerde år det ikke er mesterskap, og at touren blir viktig, tilføyer Kalla.

Den svenske skiyndlingen føler ingen forpliktelse til å delta i denne sesongens Tour de Ski.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer