UTENFOR LANDSLAGET: Charlotte Kalla fortsetter å satse utenfor det svenske landslaget. Her med sin bronsemedalje fra skiathlon i VM i Lahti forrige sesong. Foto: Anders Wiklund / TT
UTENFOR LANDSLAGET: Charlotte Kalla fortsetter å satse utenfor det svenske landslaget. Her med sin bronsemedalje fra skiathlon i VM i Lahti forrige sesong. Foto: Anders Wiklund / TTVis mer

Kalla fortsetter å satse utenfor landslaget: - Det har gitt meg mer energi

Charlotte Kalla har fått ekstra styrke av å stå utenfor det svenske landslaget. Slik blir det også i den kommende OL-sesongen.

– Det har gitt meg mer energi, sier Kalla med henvisning til det å satse på egen hånd i jakten på nye triumfer i langrennssporet.

Kalla møtte tirsdag pressen i forbindelse med en treningssamling i Saxnäs. Der fortalte hun om beslutningen om å takke nei til landslagsplass også foran neste sesong.

– I flere år har jeg forsøkt å finne løsninger for å ha et nærmere samarbeid med treneren min Magnus Ingesson. Jeg tror at resultatet blir bedre om vi treffes kontinuerlig, minst en gang i måneden, sier Kalla.

Hun avslører samtidig at hun ikke deltar i Tour de Ski, som avsluttes om lag en måned før OL starter i Sør-Korea. Hun sto også over touren i OL-sesongene 2010 og 2014.

– Etter sesongen har jeg fundert mye på hva jeg skal gjøre, og jeg har gjort en grundig vurdering av den siste sesongen. Og jeg har oppdaget mange positive ting som den egne satsingen har gitt meg, tilføyer hun.

Kalla har måttet ta mer kontroll over egen hverdag.

– Jeg er stolt over å klare meg mye selv, og jeg er stolt over å ha oppsøkt hjelp der det trengs. Jeg har forsøkt nye treningsmetoder, og jeg har fått sjansen til å skape min egen struktur. Og jeg har fått et tydelig bilde av hva jeg skal gjøre i framover, sier hun.

Den svenske langrennsyndlingen har to OL-gull i samlingen fra før. I Pyeongchang neste vinter jakter hun flere.

(NTB)