Kalla forundret over SMS fra skilegende: - Hvordan vet han det, liksom?

Men Fredriksson visste ikke så mye som Kalla trodde.

I STORSLAG: Charlotte Kalla viste god form i Bruksvallarna. Foto: Ulf Palm / TT
I STORSLAG: Charlotte Kalla viste god form i Bruksvallarna. Foto: Ulf Palm / TTVis mer

(Dagbladet): I fjor var det mer tårer enn jubel som kjennetegnet sesonginnledningen til Charlotte Kalla i en sesong som likevel endte godt med VM-gull på hjemmebane i Falun.

I år seiler den svenske skiyndlingen opp som en sterk vinnerkandidat i verdenscupen allerede fra første renn i Finland neste helg.

Dagbladet har tidligere skrevet at Kalla har økt treningsdosene denne sesongen og har et uttalt mål om å vinne verdenscupen sammenlagt. Den drømmen blir litt lettere å oppfylle i fraværet av gravide Marit Bjørgen.

SMS: Mattias Fredrikssons SMS til Charlotte Kalla overrasket Kalla.
Foto: NTB Scanpix
SMS: Mattias Fredrikssons SMS til Charlotte Kalla overrasket Kalla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne helga har 28-åringen vist god form i den svenske åpningen i Bruksvallarna. Først vant hun fem kilometer klassisk. Dernest vant hun ti kilometer skøyting, og i dag kapret hun 2. plassen i sprint bak Stina Nilsson, som fort kan bli årets sprintdronning.

Det svenske skipublikummet har store forventninger til Kalla. Det gjelder ikke minst etter at Johan Olsson og Daniel Richardsson har «konvertert» til langløp, mens de beste svenske sprinterne ble satt ettertrykkelig på plass av den norske rekruttlandslagsløperen Håvard Solåas Taugbøl i dag.

Overraskende SMS På fredagskvelden, etter at Kalla vant fem kilometer klassisk, dukket det en overraskende melding opp på telefonen hennes. Avsenderen var den svenske skilegenden Mathias Fredriksson, som nå jobber som langrennsekspert i SVT.

- Har du fått lengre staver? skrev Fredriksson til Kalla.

STAVER Charlotte Kalla har fått seg nye og høyere staver i skøyting. Det tror hun kan gjøre henne enda sterkere. Foto: Ulf Palm / TT
STAVER Charlotte Kalla har fått seg nye og høyere staver i skøyting. Det tror hun kan gjøre henne enda sterkere. Foto: Ulf Palm / TT Vis mer

Den humørfylte skijenta ble tatt litt på senga, ettersom hun hadde planer om å presentere sine nye og lengre staver i konkurransen dagen etter.

- Jeg skrev tilbake: «Nei, ikke i klassisk, men i skøyting har jeg faktisk gått opp 1,5 centimeter», svarte Kalla.

- Jeg ble veldig forundret og overrasket. Liksom: «Hvordan vet han det!?» Jeg hadde jo ikke gått skøyting ennå. Jeg vet ikke hvordan han har fått vite det, forteller Kalla til Expressen.

Tror lengre staver gjør henne sterkere Fredriksson forteller at det ikke har vært noen informasjonslekkasje og at SMS-spørsmålet kun var basert på en uskyldig observarsjon.

- Jeg syntes det så ut som at hun hadde fått lenger staver i klassisk. Ingen kunne gi meg et bra svar på det, så da spurte jeg henne selv. Hun hadde altså ikke fått lenger staver i klassisk, men i skøyting, sier den tidligere verdenscupvinneren sammenlagt.

Med de nye og lengre skøytestavene slo Kalla til med et sterkt løp og suveren seier. Hun tror stavene vil gjøre henne enda sterkere.

- Jeg får brukt overkroppen enda bedre. Det fungerte bra i helga. Nå har jeg gått på meg trygghet og selvtillit. Det blir godt å komme skikkelig i gang med sesongen, forteller Kalla.