Kalla frykter Falla mer enn Bjørgen

Tør ikke håpe for mye før sprinten.

FALLA OG KALLA: Maiken Caspersen Falla kom på andreplass i sprintgeneralprøven i Drammen. Charlotte Kalla endte på tredje. Foto: Thomas Winje Øijord / SCANPIX
FALLA OG KALLA: Maiken Caspersen Falla kom på andreplass i sprintgeneralprøven i Drammen. Charlotte Kalla endte på tredje. Foto: Thomas Winje Øijord / SCANPIXVis mer

Den svenske yndlingen Charlotte Kalla er enig i at Marit Bjørgen er sterk, men er mest redd for Maiken Caspersen Falla i torsdagens VM-sprint.

- Maiken var utrolig sterk i Drammen søndag, og før et VM er det viktig med stor selvtillit. Det fikk hun gjennom annenplassen, så det er helt klart at hun kan bli sterk i torsdagens sprint, sa Kalla på svenskenes pressekonferanse på Toppidrettssenteret onsdag.

Svenskene har inntatt norsk toppidretts høyborg, og de trives fantastisk godt i det historiske skiterrenget i Nordmarka. De understreker hele tiden at de gleder seg til skifesten i Holmenkollen - i en arena der det har vært store svenske triumfer tidligere, både i VM og i verdenscupen.

- Marit Bjørgen er en veldig sterk løper, så hun må man alltid se opp for, sa Kalla, men hun fryktet altså Maiken Caspersen Falla mest.

Liker løypa - Jeg synes løypa i Holmenkollen er bra. Den liker jeg, sa Kalla til NTB.

Hun understreket også at hun kom inn i VM med økt selvtillit etter tredjeplassen i sprinten i Drammen søndag. Da var det bare amerikanske Kikkan Randall og Maiken Caspersen Falla som slo henne.

- Tredjeplassen fra Drammen var en morsom overraskelse, men jeg vil være forsiktig med å si hva det kan føre til i VM, for i sprint kan alt skje. Det er en morsom konkurranseform, og jeg håper å bli like bra der som i en del av de andre øvelsene, fortalte Kalla.

Hun kvalifiserte seg for sprintfinalen i Liberec og endte på sjetteplassen for to år siden. Det er hennes nest beste individuelle plassering i VM-sammenheng noensinne. Bare femteplassen fra 10-kilometeren i fri teknikk fra Sapporo i 2007 er bedre. I tillegg har hun en bronse fra stafetten i Liberec.

Dropper lagsprint? - Det kommer til å bli altfor tøft å gå alt her i VM, så jeg kommer nok til å droppe noe, men jeg er innstilt på å gå det laglederen vår mener jeg bør gå. Slik det ser ut nå henger nok lagsprinten i en tynn tråd, for det er en svak øvelse for meg, sa Kalla.

- Hva betyr det for deg å få en god VM-start på sprinten torsdag?

- Det er alltid moro når det går bra, og jeg føler meg veldig tent og klar for både sprinten og mesterskapet som sådan.

- Dersom det går bra for meg på sprinten, er det helt klart at det er noe jeg kommer til å dra med meg videre i dette mesterskapet, sa det svenske håpet.

Hun ville ikke si noe om hvem hun så på som de største favorittene i torsdagens sprint i VM-løypene, men fremholdt at det svenske laget er bra.

Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter og Hanna Brodin går sprinten for det svenske kvinnelaget sammen med Charlotte Kalla.

(NTB)

FORAN BJØRGEN: Charlotte Kalla kom seg foran Marit Bjørgen på sprinten i Drammen i helga. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP
FORAN BJØRGEN: Charlotte Kalla kom seg foran Marit Bjørgen på sprinten i Drammen i helga. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN/AFP Vis mer