Charlotte Kallas vei tilbake

Kalla gjør som Northug, men vil ikke ha Northug-råd. Nå avslører hun hvorfor

Charlotte Kalla forteller til Dagbladet hvorfor hun ikke har hatt kontakt med Petter Northug, selv om de er i samme båt. Samtidig gir hun en liten advarsel til konkurrentene.

ALENE: Charlotte Kalla satser utenfor det svenske landslaget - slik som Petter Northug gjør i Norge. Men selv om likhetstrekkene er mange og Kalla lar seg inspirere av Northug, ønsker hun ikke råd. Foto: NTB Scanpix
ALENE: Charlotte Kalla satser utenfor det svenske landslaget - slik som Petter Northug gjør i Norge. Men selv om likhetstrekkene er mange og Kalla lar seg inspirere av Northug, ønsker hun ikke råd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Charlotte Kalla (29) endte på en høyst respektabel 5. plass i verdenscupen sammenlagt forrige sesong, men de fleste satt likevel igjen med et inntrykk av en skuffende sesong for Sveriges største langrensstjerne.

Bare to pallplasser i løpet av en hel sesong var under 29-åringens forventninger. Disse pallplassene kom dessuten helt i starten av sesongen, i Kuusamo i slutten av november og i Lillehammer i begynnelsen av desember. Etter det var ikke Kalla å se på noen av trinnene på seierspallen.

I stedet sto Stina Nilsson fram med flere seirer. Sveriges nye sprintstjerne, som også blir stadig bedre på distanse, kan bidra til at Kalla kan få litt mindre press på seg til vinteren. Kalla tror det er en fordel. Det sier den svenske langrensstjerna til Dagbladet onsdag formiddag, mens hun er i Ramundberg nær Funäsdalen og lader opp til neste helgs nasjonale åpning i Bruksvallarna.

Kalla forteller at det var tungt å våkne opp til nyheten om Donald Trump som USAs nye president. Så retter hun fokus over på det sportslige:

- Stina Nilsson kan ta litt av presset fra meg. Hun er veldig god og skal ha tatt nye steg. Mange ser på henne som en sprinter, men hun har enorm kapasitet og kan bli farlig til vinteren. Hun har fremtiden foran seg, forteller Kalla til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer