HVOR SKAL JEG NÅ? Charlotte Kalla hadde ikke fått med seg at OL-løypa er blitt endret etter at hun var i Whistler og memorerte den for et år siden. Svensken sier hun tok det med et smil da hun fant det ut. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix
HVOR SKAL JEG NÅ? Charlotte Kalla hadde ikke fått med seg at OL-løypa er blitt endret etter at hun var i Whistler og memorerte den for et år siden. Svensken sier hun tok det med et smil da hun fant det ut. Foto: Janerik Henriksson, ScanpixVis mer

Kalla har forberedt seg på feil løype i et år

Mens nordmennene har vært klar over løypeforandringene i lang tid.

||| WHISTLER (Dagbladet): Da svensker, nordmenn og mange andre var i Whistler for å lære seg løypene sist vinter, var traseen til 10-kilometeren klar.

Derfor trente alle i den løypa, og memorerte den. Svenskene laget dataprogram til tredemøllene sine som simulerte den eksakte traseen i Whistler.

Så forandret arrangørene opplegget, og la rennet til en annen trasè. Det fikk ikke svenskene helt med seg.

- Vi ble vel litt tatt på senga da vi fant det ut, sier dametrener Magnus Ingesson til Expressen.

Nå blir løypa litt tøffere og hardere enn først planlagt.

- Det går bra å innstille seg på en annen løypeprofil, jeg tok det med et smil når jeg hørte om forandringen, påstår Kalla.

- Dette har vi vært klar over lenge. Vi har folk som følger godt med på slikt, og fikk vite om forandringen med en gang. Ikke noe problem for oss, sier sportssjef Åge Skinstad til Dagbladet dagen før langrenns-OL åpner med jentenes 10 kilometer fristil.