Kalla knust av Andersson i SM

Ebba Andersson gikk et toppløp og gruste Charlotte Kalla med over minuttet på 10-kilometeren i det svenske mesterskapet i langrenn onsdag.

KNUST: Charlotte Kalla ble knust av Ebba Andersson på onsdagens 10 kilometer i SM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KNUST: Charlotte Kalla ble knust av Ebba Andersson på onsdagens 10 kilometer i SM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Kalla ble henvist til sølvplass av Andersson, som ledet med 25 sekunder etter halvgått løp. Til slutt var hun 1.09,8 foran veteranen.

10-kilometeren i klassisk stil skal også gås i VM i Seefeld om under en måned. Andersson ser ut til å være en av Therese Johaugs sterkeste utfordrere om gullet der. Den svenske 21-åringen har vist seg svært sterk denne sesongen med sju pallplasser i verdenscupen.

Samtidig er det grunn til å stille spørsmål ved Kallas form etter det hun viste i onsdagens SM-løp.

Konkurransen sender også tankene tilbake til minitouren på Lillehammer før jul. Da ledet Kalla før siste dag, men hun ble forbigått av Johaug, Andersson og Ingvild Flugstad Østberg på klassiskjaktstarten og ble nummer fire.

Evelina Settlin tok bronsen bak Kalla onsdag. På herrenes 15 kilometer ble det et forutsigbart gull til Calle Halfvarsson foran Daniel Rickardsson og Jens Burman. Halfvarsson vant med 47,6 sekunders margin.