SEIER: Charlotte Kalla jubler for seieren i Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Charlotte Kalla jubler for seieren i Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

15 kilometer fellesstart med skibytte, kvinner

Kalla knuste de norske jentene: - Klasseforskjell

Svensk seier på Lillehammer.

Svenske Charlotte Kalla satte de norske langrennsjentene på plass på Lillehammer søndag.

- Det er over og ut, kommentere Jann Post da Kalla rykket fra Heidi Weng i en av bakkene før stadion.

- Det er klasseforskjell på Charlotte Kalla og resten av feltet, supplerte Torgeir Bjørn.

I en spurt ville Weng vært favoritt i en duell med Kalla, men når svensken var lur og startet en langspurt i den siste bakken før mål. Dermed fikk den svenske jenta til slutt gå i ensom majestet over mållinja. I mål var avstanden til Weng blitt 19 sekunder.

Bak Weng kom en annen norsk løper. Ragnhild Haga har vist god form denne sesongen, og også i Lillehammer gjorde hun et godt løp. Haga endte på 3. plass, 43,6 sekunder bak vinneren.

Fart fra start

Sammen med Heidi Weng satte Kalla fart fra start av på 15-kilometeren, og det ble tidlig klart at det kom til å stå mellom de to.

Blant annet Marit Bjørgen slet med å henge med Weng og Kalla, og avstanden økte med tiden.

Etter 10 kilometer var avstanden til Bjørgen 37 sekunder. I mål var den økt til 54 sekunder. Den meriterte langrennsløperen mente at verken form eller ski spilte helt på lag under løpet.

- Det er en kombinasjon. Jeg følte meg litt tung og hadde ikke helt sprut i kroppen. Når jeg får litt mer overskudd håper jeg det løsner, sa hun til NRK etter løpet.

- Blir vanskelig å slå

Også forrige helg viste Kalla at noe stort kan være på gang denne vinteren.

Under minitouren i Ruka viste hun ryggen til de norske jentene i motbakkene, og omtrent to kilometer før mål satte hun inn et kjemperykk. Den sikret seieren på 10 kilometeren i Finland. Med dagens seier tyder mye på at svensken kanskje er den aller største favoritten før OL i februar.

- Hun moste konkurrentene i dag, og blir vanskelig å slå denne vinteren, sa Fredrik Aukland i NRKs studio etter at Kalla nok en gang hadde satt konkurrentene på plass på Lillehammer.

Saken oppdateres