15 kilometer fellesstart med skibytte, kvinner

Kalla knuste de norske jentene: - Klasseforskjell

Svensk seier på Lillehammer.

SEIER: Charlotte Kalla jubler for seieren i Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SEIER: Charlotte Kalla jubler for seieren i Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Charlotte Kalla satte de norske langrennsjentene på plass på Lillehammer søndag.

- Det er over og ut, kommentere Jann Post da Kalla rykket fra Heidi Weng i en av bakkene før stadion.

- Det er klasseforskjell på Charlotte Kalla og resten av feltet, supplerte Torgeir Bjørn.

I en spurt ville Weng vært favoritt i en duell med Kalla, men når svensken var lur og startet en langspurt i den siste bakken før mål. Dermed fikk den svenske jenta til slutt gå i ensom majestet over mållinja. I mål var avstanden til Weng blitt 19 sekunder.

Bak Weng kom en annen norsk løper. Ragnhild Haga har vist god form denne sesongen, og også i Lillehammer gjorde hun et godt løp. Haga endte på 3. plass, 43,6 sekunder bak vinneren.

Fart fra start

Sammen med Heidi Weng satte Kalla fart fra start av på 15-kilometeren, og det ble tidlig klart at det kom til å stå mellom de to.

Blant annet Marit Bjørgen slet med å henge med Weng og Kalla, og avstanden økte med tiden.

Etter 10 kilometer var avstanden til Bjørgen 37 sekunder. I mål var den økt til 54 sekunder. Den meriterte langrennsløperen mente at verken form eller ski spilte helt på lag under løpet.

- Det er en kombinasjon. Jeg følte meg litt tung og hadde ikke helt sprut i kroppen. Når jeg får litt mer overskudd håper jeg det løsner, sa hun til NRK etter løpet.

- Blir vanskelig å slå

Også forrige helg viste Kalla at noe stort kan være på gang denne vinteren.

Under minitouren i Ruka viste hun ryggen til de norske jentene i motbakkene, og omtrent to kilometer før mål satte hun inn et kjemperykk. Den sikret seieren på 10 kilometeren i Finland. Med dagens seier tyder mye på at svensken kanskje er den aller største favoritten før OL i februar.

- Hun moste konkurrentene i dag, og blir vanskelig å slå denne vinteren, sa Fredrik Aukland i NRKs studio etter at Kalla nok en gang hadde satt konkurrentene på plass på Lillehammer.

Saken oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer