Ragnhild Haga tok sin første verdenscupseier

Kalla kom først i mål. Men det var denne norske jenta som vant rennet

Ragnhild Haga (26) gikk i mål som tredje kvinne, men leverte raskeste renntid. Dermed tok hun sin første verdenscupseier.

FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Ragnhild Haga tok sin første verdenscupseier søndag, selv om hun ikke kom først i mål. Foto: Bildbyrån
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Ragnhild Haga tok sin første verdenscupseier søndag, selv om hun ikke kom først i mål. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Charlotte Kalla parkerte Marit Bjørgen i den siste bakken, og gikk inn til seier i minitouren i Ruka søndag.

I feltet som fulgte bak gjorde Ragnhild Haga det samme med blant andre lagvenninnene Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng, og knep den siste pallplassen.

På Det internasjonale skiforbundets (FIS) nettsider, er Haga tildelt verdenscupseieren i rennet.

Grunnen er at mens minitouren teller som en egen greie i seg selv, teller også hvert enkelt renn. Det vil si at selv om Kalla vant sammenlagt, så hadde Ragnhild Haga raskeste tid på dagens etappe. Dermed går seieren til henne, slik den da kanskje ville gjort på en intervallstart, og det hjelper lite at Kalla var først over målstreken. Kalla vant dermed for å ha prestert best over tre renn.

- Jeg fikk vite det noen minutter etter målgang. Det var jo en ekstra bonis i tillegg til 3. plassen, sier Haga til Dagbladet i kveld.

På samme måte vant Maurice Manificat dagens 15 kilometer for menn, selv om Johannes Høsflot Klæbo vant sammenlagt. Grunnen er at Manificat hadde beste tid.

Forklaringen

Det var NRK som først omtalte saken.

- Det er riktig at hun har vunnet rennet når det gjelder dagens beste tid. Men hun var jo ikke først i mål. Jeg har ikke helt et 100 prosent klart svar jeg heller, men hun gikk fortest og hadde best tid, og da er det slik at det blir regnet som en verdenscupseier, forklarer trener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

Også Vidar Løfshus forklarer det enkelt:

- Hun får seieren fordi hun hadde dagens beste tid. Første verdenscupseier til Haga, sier Løfshus til Dagbladet.

Nesten som en seier

Dermed tok den norske jenta sin første verdenscupseier i Ruka søndag. Hun var strålende fornøyd med rennet.

- Alt gikk helt etter planen for meg i dag. Jeg hadde et håp om å ta igjen de foran, men da vi ble en gruppe, så... jeg hadde bare en plan om å gå først inn i den siste bakken, sier Haga til NRK etter rennet.

Da var hun ikke klar over at hun hadde tatt sin første verdenscupseier.

- Jeg skulle gå alt jeg hadde til mål, og når ingen kom på oppløpet skjønte jeg egentlig ingenting. Jeg var redd for den bakken, for der vet jeg at Heidi og de andre er gode. Det er nesten som en seier for meg, dette her, sier Ragnhild Haga.

Trent godt

Ragnhild Haga leverte også solid på Beitostølen. Allerede i åpningsrennet havnet hun på en fjerdeplass, noe hun ble svært lettet for.

- Jeg har jobba med klassisken i tre år nå, og særlig intensivt i år. Jeg har hatt mange privattimer på rulleskimølla, og jeg syns jeg får det til veldig bra på ski i dag, sa en nesten rørt Ragnhild Haga i pressesonen etter åpningsrennet.

Hjemeset bekrefter at Haga har lagt ned en god treningsjobb.

- Ragnhild har hatt en god høst, der hun har holdt seg frisk og fått trent godt, kanskje litt mjindre enn hun har gjort tidligere, og hatt et bra overskudd i hele høst, da hun ikke har hatt noen perioder der hun har følt seg sliten, alt har gått veldig fint, sier landslagstreneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer