Charlotte Kalla i storform

Kalla lurt trill rundt av norsk «reporter»

På samme tid i fjor var problemene mange for Charlotte Kalla. Nå går det meste på skinner, bortsett fra i intervjusonen etter dagens seier i Gällivare. I ti minusgrader ble Kalla stadig mer frustrert over TVNorges «intervju».

LURT: Charlotte Kalla trodde dette skulle bli et helt vanlig intervju. Det ble det ikke, takket være TVNorges Calle Hellevang-Larsen. Foto: Ludvig Holmberg / Expressen
LURT: Charlotte Kalla trodde dette skulle bli et helt vanlig intervju. Det ble det ikke, takket være TVNorges Calle Hellevang-Larsen. Foto: Ludvig Holmberg / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Charlotte Kalla ser ut til å fortsette der hun avsluttet forrige sesong, altså strålende. I den svenske langrennsåpningen i Gällivare vant Kalla 10 kilometer fristil suverent 17 sekunder foran Julija Tsjekaleva, mens Stina Nilsson og Anna Haag ble slått med over minuttet.

Etter hjertefeilen og kollapsen i Kuusamo for et år siden, har Kalla sakte, men sikkert blitt bedre og bedre. I VM i Lahti vant hun tre medaljer, og i sommer sjokkerte hun sine norske rivaler i Lysebotn opp med en tid på Therese Johaug-nivå, langt foran Marit Bjørgen og Heidi Weng.

- Charlotte var overraskende sterk der. Hun ser meget sterk ut og blir farlig denne vinteren, sa Marit Bjørgen til Dagbladet tidligere i høst.

HYLLEST: Charlotte Kalla hyller Marit Bjørgen. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet. Reporter Øyvind GodøVis mer Vis mer

- Merkeligste intervjuet

Etter dagens seier i Gällivare havnet Kalla i en uvant posisjon i mixed zone. Et merkeligere intervju har hun aldri opplevd. Det svenske langrennsesset trodde hun snakket med en vanlig norsk reporter, men det var noe rart:

Han lyttet ikke til Kallas svar og spilte spill på mobilen mens 30-åringen pratet, skriver Expressen.

- Det er det merkeligste intervjuet jeg har vært med på, sier Kalla til den svenske avisa.

Lite visste hun om at det var TVNorge-komiker Calle Hellevang-Larsen som intervjuet henne for å lage et humorinnslag til kommende OL-sendinger.

- Ikke kult når jeg fryser

Charlotte Kalla var ikke glad for at hun måtte stå å fryse i kulden for å bli lurt av Hellevang-Larsen.

- Køddet han bare med meg? Jeg skjønte ikke det, sier Kalla når Expressen forteller at den norske «reporteren» egentlig er en komiker.

Hvert minutt hun står ute og fryser etter et renn, øker sjansene for sykdom.

- Jeg synes ikke det er noe kult når det er ti minusgrader og jeg står her og fryser, sier Kalla, som samtidig legger til:

- Men det var litt morsomt, da. At jeg kunne gå på dette og bli lurt, sukker hun.

- Kalla ble frustrert

Expressen-journalist og -kommentator Ludvig Holmberg var vitne til den spesielle seansen. Til Dagbladet beskriver han situasjonen slik:

- Jeg merket at de hadde noe på gang. Det var virkelig vanskelig å følge intervjuet fra siden. Kalla forsto ingenting. Og til slutt ble hun frustrert, sier Holmberg til Dagbladet.

- Personlig synes jeg det var ganske morsomt, men det ble litt feil, siden det var ti minusgrader. Kalla ville bare inn i varmen, forteller han.

Kalla løp inn i varmen så raskt hun fikk muligheten. Å unngå sykdom er essensielt i en OL-sesong for det svenske gullhåpet som har variert stort i prestasjonene de siste sesongene.

I 2017 har imidlertid Kalla prestert stabilt godt og er på papiret den største utenlandske konkurrenten til Marit Bjørgen på distanserenn.

Det første møtet med Bjørgen

Rognes-jenta omtaler Kalla som en av sine vanskeligste konkurrenter gjennom karrieren. Relasjonen mellom Bjørgen og Kalla startet imidlertid før de begynte å konkurrere mot hverandre.

- Det første minnet var vel VM i Oberstdorf i 2005. Eller jeg har et minne før det: Da jeg var ungdom, traff jeg henne i forbindelse med et verdenscuprenn i Gällivare. Vi som gikk på skigymnas, fikk litt ulike roller. Jeg dro det beste loddet og fikk følge Marit til dopingkontrollen, har Kalla tidligere sagt til Dagbladet.

- Hun var så god og ydmyk. Hun tok seg seg så god tid og var så hyggelig med meg allerede da, selv om hun var stor stjerne. Det var ikke det man forventet, forteller Sveriges største skistjerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer