<p>STORE PROPORSJONER: – Uansett hvem som vinner verdenscupen i vinter, kan jeg tenke meg at alle folk der hjemme skjærer alle over én kam når det her har fått så store proporsjoner, sier den svenske skistjernen til det svenske nyhetsbyrået TT.
&nbsp;<span style="font-family: inherit; background-color: initial;">Foto: Pierre Teyssot /&nbsp;</span><b style="font-family: inherit; background-color: initial;">Splash News and Pictures / NTB Scanpix</b></p>

STORE PROPORSJONER: – Uansett hvem som vinner verdenscupen i vinter, kan jeg tenke meg at alle folk der hjemme skjærer alle over én kam når det her har fått så store proporsjoner, sier den svenske skistjernen til det svenske nyhetsbyrået TT.  Foto: Pierre Teyssot / Splash News and Pictures / NTB Scanpix

Vis mer

Kalla mener de norske dopingsakene vil sverte skisporten i lang tid

- Vi vet ikke hva som har skjedd.

Charlotte Kalla mener de senere dopingsakene vil sverte skisporten i lang tid fremover.

– Uansett hvem som vinner verdenscupen i vinter, kan jeg tenke meg at alle folk der hjemme skjærer alle over én kam når det her har fått så store proporsjoner, sier den svenske skistjernen til det svenske nyhetsbyrået TT.

Hun legger videre til at hun vet at intervjuet med TT ikke er det siste hvor hun må svare på spørsmål om doping.

– Det som har skjedd i Norge er mye større og mer varig enn vi kan forestille oss. Vi kommer til å få spørsmål om dette gjennom hele sesongen. Det er jo en kjedelig situasjon sporten har havnet i. Det er satt spørsmålstegn ved sporten som helhet, sier Kalla fra Val Senales.

Svekket troverdighet

Hun forteller videre at hele sportens troverdighet har fått seg en knekk.

– Uansett hvilket land en utøver som blir tatt kommer fra, svekker det troverdigheten for hele sporten. Men egentlig vet ikke vi aktive noen ting. Vi vil helst bare konsentrere oss om det sportslige og gjøre vår jobb.

Kalla trener nå på samme sted som mange av de andre eliteløperne som ønsker å kjenne på snø så tidlig året. Hun er dermed på samme sted som de norske landslagsløperne i Val Senales.

– Jeg har sett dem og det ser ut som de trener bra. Men jeg konsentrerer meg om mitt, men det er alltid gøy og møtes.

Kalla føler seg trygg

En hel idrettsverden lurer på hvordan Therese Johaug og det norske støtteapparat kunne unngå å se advarslene på salven Johaug måtte bruke på sine såre lepper og som forårsaket den positive dopingprøven. Kalla kjenner ikke på noen usikkerhet rundt det å ta ulovlige preparater.

– Hittil har jeg kjent meg veldig trygg og jeg har ingen grunn til å tro at det er noe annerledes nå. Jeg kan snakke for det jeg gjør i dag, og den erfaringen jeg har fra tiden på landslaget, sier hun og påpeker at løperne ofte blir dopingtestet uanmeldt.

– I fjor fikk vi en medikamentliste og jeg er alltid i dialog med Pliggen (det svenske landslagets Per Andersson) om jeg har behov for medisiner. Samtidig dobbeltsjekker jeg alltid om jeg tar medisiner. Jeg er veldig forsiktig, forteller hun.

Vil ha klarhet

Kalla vil ikke kommentere verken saken rundt Therese Johaug eller Martin Johnsrud Sundby, men sier hun ønsker etterforskningen velkommen.

– Jeg ønsker astmaetterforskningen velkommen, slik at det blir klarhet rundt det. Nå er det så mye spekulasjoner. I begge de spesifikke sakene, har jeg for lite kunnskap til å uttale meg. Vi vet ikke hva som har hendt. Nyheten om Johaug kom som en stor overraskelse for meg, jeg hadde vanskelig for å tro at det var sant.

(NTB)