Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla-nei kan frata Sverige en stor medaljesjanse

- Vi kan ikke tvinge henne.

VURDERER LAG-NEKT: Charlotte Kalla har tatt medaljer for Sverige på lagsprinten i to VM og ett OL, men vurderer å droppe øvelsen i Sotsji. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VURDERER LAG-NEKT: Charlotte Kalla har tatt medaljer for Sverige på lagsprinten i to VM og ett OL, men vurderer å droppe øvelsen i Sotsji. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenskene kan miste en opplagt sjanse til en OL-medalje i Sotsji. Charlotte Kalla vurderer nemlig sterkt å takke nei til å gå kvinnenes lagsprint.

En tradisjonelt sterk, svensk øvelse. De tok gull i OL i Torino i 2006, VM-sølv i Liberec 2009. OL-sølv i Vancouver 2010, VM-gull i Oslo i 2011 og VM-sølv i Val de Fiemme i fjor.

Kalla har vært på laget i de tre siste av disse medaljeløpene. Men nå vurderer hun å si nei for å satse alt på den individuelle tremila i Sotsji.

- Jeg har mer lyst på å ta en individuell medalje. Og tremila går bare noen dager seinere, sier Kalla ifølge Expressen.

Lagledelsen håper selvsagt å ha henne med på sprintlaget. Landslagssjef Rikard Grip sier at alle lag ville hatt med en verdensstjerne som Kalla. Men om det er mulig å overtale henne, vet han ikke.

- Vi kan aldri tvinge henne til å gå. Men derimot kan vi helt sikkert få til en dialog om dette. Spesielt om hun er i god form. Jeg har kjempestor respekt for Charlottes grunnplan, men så får vi se hvordan ting utvikler seg på veien, sier Grip.

Hele Norges coronakart