Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla og langrennssamboeren går fra hverandre: - Ikke lenger et par

Har flyttet fra hverandre.

SLUTT: Charlotte Kalla og Anders Svanebos forhold er over. Foto: Ulf Palm / TT / Kod 9110
SLUTT: Charlotte Kalla og Anders Svanebos forhold er over. Foto: Ulf Palm / TT / Kod 9110 Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla (29) og Anders Svanebo (32) satser begge hardt som langrennløpere og har betydd mye for hverandres karrierer. Men nå er forholdet og samboerskapet over for duoen som flyttet sammen for fem år siden i en villa nær skistadion i Sundsvall. Det bekrefter Kallas pressesjef Torbjörn Nordvall til Expressen.

- Charlotte og Anders er ikke lenger et par og bor ikke lenger sammen, opplyser Nordvall.

Da Svanebo ble tatt ut på landslaget før forrige sesong, betød det mye for Kallas trivsel.

- Først og fremst er jeg veldig glad for at han er med på landslaget. Det har han kjempet hardt for, så det fortjener han, sa Kalla den gang.

- Det er kult at vi nå kan reise på samlinger sammen. Nå vet jeg at han ikke er ensom hjemme, så det gjør godt. Samtidig har vi satt oss ned og laget noen forholdsregler. Jeg tror det er viktig at vi er sammen med andre også og ikke bare hverandre, fortalte hun.

Marerittstarten

Før denne sesongen brøt Kalla med det svenske landslaget. Foreløpig har det ikke gått spesielt bra. I verdenscupåpningen i Kuusamo kollapset hun fullstendig og endte på 75. plass.

Tidligere denne uka ble det kjent at kollapsen skyldtes hjerteflimmer. Derfor sto Sveriges største langrennsstjerne over denne helgas verdenscuprenn på Lillehammer, hvor landsmannen Calle Halfvarsson har imponert stort.

Kollapsen minnet om den velkjente sprekken som Jörgen Brink gikk på i VM-stafetten i Val di Fiemme, da det plutselig stoppet helt opp og Thomas Alsgaard og Axel Teichmann suste forbi i gullkampen. Årsaken var den samme, altså hjerteflimmer.

Brink slo knallsterkt tilbake senere i karrieren og tok bronse på femmila bare noen dager senere i samme mesterskap. Fra 2010 til 2012 vant han Vasaloppet tre ganger på rad.

Også langrennsprofiler som Oddvar Brå, Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Martin Johnsrud Sundby har fått påvist hjerteflimmer eller andre beslektede hjerteproblemer tidligere.

Lettet Kalla

Hjerteflimmer trenger ikke å gi langvarige plager. Kalla er lettet etter at undersøkelsene har gitt svar på hva den mystiske kollapsen skyldtes.

- Jeg har ikke kjent noe galt med kroppen verken før eller etter løpet. Jeg er lettet over at undersøkelsen viser at jeg ikke er syk på noe vis. Jeg legger det nå bak meg og fokuserer på det som venter, sa Kalla på onsdag.

- Det er ikke uvanlig at man blir veldig sliten i sporten min. Den her gangen kom melkesyra tidligere enn jeg noen gang har opplevd. Med fasiten i hånda må det tilskrives at jeg ville mer enn kroppen den dagen. Det ble et sjokk på kroppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling