Kalla om babyplanen: - Da er karrieren er over

- Det går ikke an å bare tenke: «Marit klarer det, så da er det klart at også jeg greier det».

IKKE ENNÅ: Charlotte Kalla ser for seg at den dagen hun eventuelt blir gravid, så er karrieren over. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix
IKKE ENNÅ: Charlotte Kalla ser for seg at den dagen hun eventuelt blir gravid, så er karrieren over. Foto: Jessica Gow / TT / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Med babyboom i langrennsverden, er det kanskje ikke rart at også andre løpere gjør seg opp tanker om når de eventuelt ser for seg å utvide familien.

Marit Bjørgen, finske Aino-Kaisa Saarinen, amerikanske Kikkan Randall og slovenske Katja Visnar blir alle blir borte fra langrennssporet en stund.

Sistnevnte og Ola Vigen Hattestad venter sitt første barn hvilken dag som helst. Marit Bjørgen har termin rundt jul, men har advart om at hun kan være tilbake i verdenscupen innen sesongen er over.

- Da er karrieren over Svenske Charlotte Kalla forteller nå at hun ikke ser på det som aktuelt å få barn med samboer og langrennsløper Anders Svanebo før etter at karrieren er over.

Hun mener at selv om Marit Bjørgen greier å komme tilbake etter å ha fått barn, så betyr ikke det at alle klarer det.

- Det er nok veldig individuelt. Men det går ikke an å bare tenke: «Marit klarer det, så da er det klart at også jeg greier det», sier Kalla, ifølge svenske Expressen.

- Så jeg har alltid tenkt at om jeg blir mamma, så er karrieren over. Men man skal vel aldri si aldri, sier 28-åringen.

Blir annerledes Kalla sesongåpnet i den nasjonale åpningen i Bruksvallarna i går, der hun utklasset konkurrentene på fem kilometer klassisk. Det var dog likevel Petter Northug som, igjen, stjal de fleste overskriftene i går. Trønderen stilte i Bruksvallarna med sin egen svenske skidrakt - og vant.

Charlotte Kalla har som mål å komme på pallen i den sammenlagte verdenscupen i år. Den svenske løperen tror hennes største utfordrere denne sesongen blir Therese Johaug og Heidi Weng. For selv med Marit Bjørgen i mammaperm, er nivået høyt, mener Kalla.

- Det kommer til å bli annerledes, helt klart. Men nivået i damelangrenn er høyt. Selv om den sterkeste stjernen ikke er med, så har man andre rødkledde løpere. I tillegg har vi Justyna Kowalczyk og andre svenske løpere som kommer til å gjøre det bra, sier Kalla til Expressen.

Charlotte Kalla har i år bestemt seg for å droppe julefeiringa i Sverige, og drar heller til høyden for å forberede seg til Tour de Ski.

- Det kjennes veldig bra å slippe noen reisedager og heller lade opp i ro og mak på en plass med gode treningsforhold, fortalte 28-åringen mandag.

I dag står ti kilometer fri på programmet for Charlotte Kalla og de andre kvinnene i Bruksvallarna.