Kalla om ekskjæresten: - Nå forstår jeg hva han har snakket om i alle år

Felles skjebne - felles trøst.

 BRUDD: Charlotte Kalla og Anders Svanebo gikk hver til sitt i september. Den siste tida har de hatt en del å prate om igjen.  Foto: NTB Scanpix
 BRUDD: Charlotte Kalla og Anders Svanebo gikk hver til sitt i september. Den siste tida har de hatt en del å prate om igjen.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Charlotte Kalla fikk en tøff start på verdenscupsesongen da hun kom på 75. plass på 10-kilometeren i Finland. Seinere ble det kjent at 29-åringen var blitt rammet av hjerteflimmer.

Den svenske yndlingen kjemper seg nå tilbake. Første, store mål er Tour de Ski. Men i mellomtida har hun rukket å ha noen gode samtaler med ekskjæresten og skiløperen Anders Svanebo (32).

Saken er den at de to gikk hver til sitt i september. Men i den tøffe tida har Svanebo vært en sterk støtte og trøst.

BACK IN BUSINESS: Charlotte Kalla var tilbake i god form på Lillehammer i helga. Foto: NTB Scanpix
BACK IN BUSINESS: Charlotte Kalla var tilbake i god form på Lillehammer i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til avisa Expressen - som også har lagt ut artikkelen på nett - forteller Kalla i dag:

- Anders har hatt problemer med hjertet siden ungdomsårene. Vi har pratet veldig mye om det opp gjennom åra. Når dette skjedde, var det godt å følge Anders sin reise på nært hold. Det gjorde at jeg hadde veldig mye kunnskap med meg i bagasjen. Jeg visste at det ikke var så uvanlig, eller behøvde å være farlig.

Beroligende

- Hvor viktig har støtten hans vært etter det som skjedde?

- Det har vært veldig fint å kunne diskutere dette med ham. Veldig beroligende for meg. Nå forstår jeg hva han har snakket om i alle år.

Kalla skal ha hatt en puls på nærmere 240 slag i minuttet i finske Ruka. Hjerteflimmeret var noe som oppsto der og da. Hun har verken følt noe før eller etterpå.

Hele Touren?

Tidligere har Kalla gitt uttrykk for at bare halve Touren er aktuell. Men nå kan det bli aktuelt med hele, røper hun overfor Expressen.

I helga gikk hun to distanser i Scandinavian Cup på Lillehammer - 5 kilometer og 15 kilometer - og vant begge.

- Det var supermorsomt å få på seg et startnummer igjen. Kroppen svarte bra, sa Kalla til Dagbladet og annen presse på Lillehammer.

Den siste tida har hun trent i Saxnäs i Sverige.