Kalla parkerte Bjørgen

Kalla parkerte Bjørgen og gikk inn til seier i minitouren

I fjor ble hun stoppet av hjerteflimmer i samme renn. Søndag gikk svenske Charlotte Kalla inn til seier.

STÅLENDE FORNØYD: Charlotte Kalla knuste Marit Bjørgen i den siste bakken, og gikk inn til seier i minitouren i Ruka. Foto: Bildbyrån
STÅLENDE FORNØYD: Charlotte Kalla knuste Marit Bjørgen i den siste bakken, og gikk inn til seier i minitouren i Ruka. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble stor dramatikk på den siste etappen av minitouren i Ruka søndag.

Marit Bjørgen gikk først ut på jaktstarten sammen med Charlotte Kalla og Stina Nilsson. Kampen om seieren skulle bli en innbitt kamp mellom de to førstnevnte.

Omtrent to kilometer før mål satte Charlotte Kalla inn et kjemperykk i bakken, og skaffet seg sakte, men sikkert en luke på den norske langrennsdronninga.

- Jeg visste at hun kom til å ligge i ryggen på meg. Vi bestemte oss for å gå fort. Jeg følte meg bra, og tenkte at jeg skulle prøve å rykke fra i den siste bakken. Jeg visste ikke om jeg fikk luke, sier Kalla i seiersintervjuet.

- Charlotte var sterkere enn meg i dag, sier Bjørgen enkelt og greit til NRK.

Men den klarte hun å holde helt til mål, der Bjørgen gikk inn til en andreplass, 10 sekunder bak den svenske jenta.

SUPERDUELL: Duellen mellom Charlotte Kalla og Marit Bjørgen. Foto: Bildbyrån
SUPERDUELL: Duellen mellom Charlotte Kalla og Marit Bjørgen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Hjerteflimmer

Kontrasten til fjoråret kunne ikke vært større for Charlotte Kalla.

30-åringen slet nemlig innledningsvis i fjorårssesongen, og sprakk fullstendig i nettopp Ruka i fjor. Kalla ante ikke selv hva det var som gikk galt.

- Jeg er frustrert. Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Jeg hadde ikke energi i kroppen etter de to første kilometerne. Jeg vet ikke hva som gikk galt, sa Kalla til Dagbladet og resten av pressen.

Senere viste det seg altså at det var på grunn av hjerteflimmer. Det i seg selv trenger ikke å gi noen langvarige plager, selv om stjerna ikke la skjul på at det var veldig ubehagelig.

Mye av fjorårssesongen ble ødelagt for 30-åringen, men nå sendte hun for alvor et varsko for sesongen. Hun blir åpenbart en sterk utfordrer i OL i Pyeongchang - der også favorittdistansen 10 kilometer fri står på programmet.

Tøff duell

Søndag viste hun forrykende skøyteform.

- Jeg prøvde å bite tennene sammen og henge med, men hun var mye piggere enn jeg trodde. Hun var veldig sterk i sommer også, og jeg visste at det ikke kunne bli enkelt. Det ble det jo heller ikke, sier Bjørgen.

Ragnhild Haga presterte karrierebeste da hun gikk inn til en tredjeplass. Heidi Weng tok fjerdeplassen, og Ingvild Flugstad Østberg endte på en femteplass.

- Noe var bra og noe var ikke så bra. Det ble hardt med Heidi og Ragnhild som gikk så hardt. Det ble en litt vanskelig posisjon for meg, men jeg var ikke sterkere heller, så da får jeg ta det senere, sier Østberg til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer