VANT VERDENSCUPRENN: Charlotte Kalla sendte ut et skremmeskud til konkurrentene i OL. Etterpå var svenskejenta veldig glad. Foto: Todd Korol / REUTERS.
VANT VERDENSCUPRENN: Charlotte Kalla sendte ut et skremmeskud til konkurrentene i OL. Etterpå var svenskejenta veldig glad. Foto: Todd Korol / REUTERS.Vis mer

Kalla sendte skremmeskudd foran OL

Vant verdenscuprenn.

|||Ingen klarte å slå svenske Charlotte Kalla i fredagens verdenscuprenn i langrenn fri teknikk i canadiske Canmore.

Med en bestetid på 25 minutter og 6 hundredeler, tok den svenske langrennsjenta sin tredje verdenscupseier i karrieren.

Kalla viste dermed gode gulltakter, og Marit Bjørgen må derfor passe seg for sin svenske konkurrent når OL starter om én uke.

- Jeg er så himmelsk glad. Dette er min føste verdenscupseier i år, og det føles fantastisk . Seieren vil fungere bra for selvtilliten min før OL, sa Kalla etter rennet til svenske aftonbladet.se.


Viste styrke

Kalla var også opptatt av å trekke fram støtteapparatet da hun skulle forklare fredagens overbevisende prestasjon i langrennssporet.

- Jeg har meget gode trenere som hjalp meg mye underveis. Det var viktig at de skrek og ropte slik at de fikk meg til å gå for seieren, sa Kalla tydelig opprømt.

Det var først på de siste seks av de totalt ti kilometerne, at det svenske gullhåpet rykket ifra og viste styrke.

Stresset ikke

- Jag våget å ta det litt rolig i starten, og ble ikke stresset av å ligge åtte sekunder bak etter en drøy kilometer, utdypet 22-åringen til expressen.se.

Dermed måtte polske Justyna Kowalczyk nøye seg med nest beste plass, 9,7 sekunder bak Kalla.

Irina Khazova sikret seg den siste pallplassen, 16,5 sekunder bak.

Ingen nordmenn deltok.

(NTB)