KONTAKT: Charlotte Kalla sier at hun har vært i kontakt med Therese Johaug etter AFP PHOTO / Lehtikuva / HEIKKI SAUKKOMAA / NTB Scanpix
KONTAKT: Charlotte Kalla sier at hun har vært i kontakt med Therese Johaug etter AFP PHOTO / Lehtikuva / HEIKKI SAUKKOMAA / NTB ScanpixVis mer

Kalla sendte sms til Johaug etter sjokkbeskjeden. Men hva hun skrev vil hun ikke røpe

- Hun svarte meg, men hva hun sa får du heller ikke vite.

(Dagbladet): Det er nå ti dager siden nyheten om Johaugs positive dopingprøve slo ned som en bombe i langrennsverden.

Denne torsdagen befant Charlotte Kalla seg i Östersund der hun skulle gjennomgå noen fysiske tester, men en time før testingen skulle begynne ringte telefonen hennes.

Det var Kallas presseansvarlig Torbjörn Nordvall som fortalte henne hva som skjedde i Norge.

Har hatt kontakt

Kalla og resten av det svenske landslaget er i likhet med nordmennene på treningsleir i italienske Val Senales. Til Expressen forteller Kalla om hvordan hun reagerte:

- Jeg tenkte bare ... gud. Så slo jeg av mobiltelefonen. Jeg ville bare at det skulle være stille. Jeg vill ikke at noen skulle få tak i meg, forteller Kalla.

Hun sier videre at at hun den første tiden sleit med å tro at det var sant, og at det hele nærmest var uvirkelig. Hun har også vært i kontakt med Johaug per sms, men hva denne kommunikasjonen har vært vil hun ikke røpe.

- Nei. Men dette handler jo om mennesket Therese som man håper skal komme seg gjennom dette. Hun svarte meg, men hva hun sa får du heller ikke vite, sier hun til Expressens journalist.

Ødeleggende

Tidligere i dag uttalte Kalla at de senere dopingsakene vil sverte skisporten i lang tid fremover.

- Uansett hvem som vinner verdenscupen i vinter, kan jeg tenke meg at alle folk der hjemme skjærer alle over én kam når det her har fått så store proporsjoner, sier den svenske skistjernen til det svenske nyhetsbyrået TT.

Hun legger videre til at hun vet at intervjuet med TT ikke er det siste hvor hun må svare på spørsmål om doping.

- Det som har skjedd i Norge er mye større og mer varig enn vi kan forestille oss. Vi kommer til å få spørsmål om dette gjennom hele sesongen. Det er jo en kjedelig situasjon sporten har havnet i. Det er satt spørsmålstegn ved sporten som helhet, sier Kalla.