Lahti-VM 2017:

Kalla sjokkerer: Nå utfordrer hun den norske VM-planen

Glitrende formstigning

I GAMMEL SLAG: Charlotte Kalla imponerte stort på 10km i klassisk i Otepää i klassen for de etter Marit Bjørgen. FOTO: ExpressenAftonbladet/Allard Lasse.
I GAMMEL SLAG: Charlotte Kalla imponerte stort på 10km i klassisk i Otepää i klassen for de etter Marit Bjørgen. FOTO: ExpressenAftonbladet/Allard Lasse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED sitt klasseløp på klassisk 10km i VM-testen i Otepää, forandrer Charlotte Kalla det taktiske spillet før jentenes første distanserenn i Lahti lørdag. På 15km med skibytte der var det meningen at Marit Bjørgen skulle dra resten av det norske laget vekk fra hovedfeltet direkte fra start, men nå blir det fort enda en svenske med på lasset:

  • For plutselig går Kalla raskere enn alle de andre norske jentene.

Da kan det i stedet bli en reprise på historiske dueller mellom Bjørgen og Kalla inn på den avsluttende skøytedelen.

FOR på jentenes skiathlon er det egentlig ikke noe annet valg. Hele det norske laget er nødt til å komme seg unna Kallas langt yngre lagvenninne Stina Nilsson før spurten. I vinter har Nilsson spurtet ned samtlige norske utfordrere.

Det er en slik svensk avslutning det norske laget må unngå for å få fram en vinner, og da er Marit som fartsholder perfekt. Der hverken Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg har våget høyt nok åpningstempo på fellesstartene, kom den nødvendige farten straks Marit Bjørgen var på start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer