Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla slår Zlatan

Zlatan Ibrahimovic må gi seg for langrennsprofilen Charlotte Kalla i kampen om omtaletoppen i Sverige.

POPULÆR: Charlotte Kalla, her sammen med Therese Johaug på vei til Lysebotn i sommer. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Charlotte Kalla, her sammen med Therese Johaug på vei til Lysebotn i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyhetsbyrået TT har sammen med medieovervåkeren Retriever analysert oppslagene til svenske idrettsprofiler siden 2010. Undersøkelsen gjelder svenske medier, og den siste analysen har tatt for seg perioden fra 1. oktober i fjor til 30. september i år.

Nå slår Kalla til og blir den første kvinnen som går til topps. Det er også flere kvinner enn menn (seks) blant de ti mest omtalte. Heller ikke det har hendt tidligere.

DANKET UT:  Zlatan Ibrahimovic Foto: NTB Scanpix
DANKET UT: Zlatan Ibrahimovic Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg blir selvfølgelig veldig glad for dette, men også overrasket. Det gikk jo ikke helt problemfritt for meg forrige sesong, og jeg hadde heller ikke den største suksessen, sier Kalla.

Kalla er nevnt i 15.904 artikler. Janne Andersson, svensk landslagstrener i herrefotball, tar andreplassen med 15.063.

Ibrahimovic får tredjeplassen med 13.670 artikler. Inne blant de ti beste er også Peter Gerhardsson (trener kvinnelandslaget fotball), Kosovare Asllani (landslaget fotball), Hanna Öberg (skiskyting), Hedvig Lindahl (landslaget fotball), Victor Nilsson Lindelöf (landslaget fotball), Ebba Andersson (langrenn) og Nilla Fischer (landslaget fotball).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media