NY SEIER: Charlotte Kalla har vært verdens beste kvinnelige skiløper så langt denne sesongen. I Toblach vant svensken nok en seier. FOTO: Bildbyrån
NY SEIER: Charlotte Kalla har vært verdens beste kvinnelige skiløper så langt denne sesongen. I Toblach vant svensken nok en seier. FOTO: BildbyrånVis mer

Kalla vant i Toblach

Kalla slo kobbel av nordmenn i sekunddrama

Fem norske jenter topp seks i Toblach.

(Dagbladet): Charlotte Kalla var den eneste som kunne stoppe norsk dominans i Toblach. Den svenske jenta var til slutt 5,8 sekunder foran Ragnhild Haga og 13,8 sekunder foran Heidi Weng i mål.

Kalla var få sekunder bak tet hele veien frem til 7,2 kilometer og avsluttet sterkest av samtlige.

- Hun har den gule ledertrøya og vinner igjen. Det er hennes favorittdistanse og den kommer igjen i OL, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Weng ledet løpet lenge, men avsluttet for svakt og måtte se seg slått av både Kalla og Haga. I vant til stil avsluttet Ragnhild Haga meget sterkt og ble beste norske jente.

- For en avslutning! Det der er jo helt ellevilt!, utbrøt NRK-kommentator Jann Post da Haga gikk over målstreken.

Haga har nå vært på pallen i samtlige verdenscuphelger så langt denne sesongen.

Kamp om plassene

Det ble en ren duell mellom Charlotte Kalla og fem norske damer på 10 kilometer fristil i Toblach.

Ingen andre enn svensken kunne henge med på tempoet til Heidi Weng, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen.

Ingvild Flugstad Østberg, som vant forrige helg, ble slått av fire norske denne gangen. Med fire ledige plasser på distansen i OL står landslagssjef Roar Hjelmeset fremfor et tøft valg da han skal plukke ut hvem som får gå distansen i OL.

Sliten Bjørgen

For Marit Bjørgen stemmer det ikke helt om dagen. Etter niendeplassen i Davos forrige helg, ønsket Marit Bjørgen å slå tilbake. Bjørgen, som har sju seire i Toblach, fikk det ikke til å flyte denne gangen heller.

- Marit virker sliten og får ikke teknikken til å stemme, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om skidronningen.

Bjørgen slet i motbakkene, men gikk sterkere på slutten og ble til slutt nummer fem.