Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla snakker ut om sjokket: - Trodde ikke det kunne skje meg

Tilbake i konkurranse i dag.

TIL TOPPS: Charlotte Kalla var fornøyd etter at hun vant på Lillehammer i dag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TIL TOPPS: Charlotte Kalla var fornøyd etter at hun vant på Lillehammer i dag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det oppsto kaotiske scener rundt Charlotte Kalla (29) da hun gikk inn til 75. plass på 10-kilometer i finske Ruka i november. Seinere kom nyheten om at hun var blitt rammet av hjerteflimmer.

I dag var hun tilbake i konkurranse under Scandinavian Cup på Lillehammer. Og Kalla gjorde som hun håpet på - hun vant 5-kilometeren i fristil.

- Det var supermorsomt å få på seg et startnummer igjen. Kroppen svarte bra. Men det gjelder å minne seg selv på at du må tilpasse teknikken etter terrenget, sa hun til de frammøtte mediene på Lillehammer.

Tøff opplevelse

Opplevelsen i Ruka i Finland var en sjokkartet opplevelse. Her forteller Kalla hva som skjedde:

- Jeg ble overrasket da hjertet begynte å slå hardt. Resten av løpet var bare stor frustrasjon over at jeg ikke hadde krefter. I og med at jeg ikke har opplevd dette tidligere, trodde jeg ikke at dette kunne skje meg.

OMSVERMET: Interessen rundt Charlotte Kallas comeback var stor på Lillehammer i dag.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
OMSVERMET: Interessen rundt Charlotte Kallas comeback var stor på Lillehammer i dag.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Den svenske yndlingen fortsetter:

- Det føltes ubehagelig. Men jeg har hatt bra støtte rundt meg. Jeg har fått pratet med spesialister som jobber med dette hver dag. Det er ikke uvanlig at idrettsutøvere en gang i livet rammes av dette.

- Hva vil du si til folk som sitter hjemme og er urolige for at det kan skje igjen?

- Jeg kjente ikke noe før det skjedde, eller etter at jeg gikk i mål. Det var bare der og da. Jeg merket ikke noe annet enn at jeg var mer sliten enn normalt.

- Velkommen tilbake

Kalla forteller at hun har hatt kontakt med norske konkurrenter den siste tida. Alle ønsker de henne «velkommen tilbake».

Hun valgte bevisst å droppe helgas verdenscup i Davos og heller gå Scandinavian Cup, en konkurranseform der de nest beste stiller.

Kalla sier:

- Dette føltes som et bra sted å konkurrere på - og ikke reise til mellomhøyden.

Svensken ble klokket inn til 11,33,9 på 5-kilometeren. På de neste plassene fulgte Ebba Andersson, også hun fra Sverige, og Lotta Udnes Weng fra Norge.

- Hvordan hadde du klart deg mot den ypperste eliten i dag?

- Det er vanskelig å spekulere i.

Tour de Ski

I MÅL: Charlotte Kalla var ikke helt fornøyd med den tekniske utførelsen av rennet på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
I MÅL: Charlotte Kalla var ikke helt fornøyd med den tekniske utførelsen av rennet på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Kalla gikk med pulsmåler under rennet. Hun akter også å gå 15 kilometer på Lillehammer søndag. Etter dette vil hun ikke være tilbake før i Tour de Ski.

- Jeg begynner, så får vi se hvor lenge jeg er med, sier hun om Touren.

- Har du fått mye tilbakemelding fra folk de siste dagene?

- Ja, jeg har fått mye kjærlighet og støtte.

Hun var blid som en sol da hun besteg det øverste trinnet på pallen på Lillehammer. Flere svenske og norske medier var til stede.

- Grunnformen er god, sier Kalla, som mener hun har god tid til å forberede VM i Lahti. Start: 22. februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!