Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla står uten sponsor etter landslagsbruddet

- Det fins ingen Coop akkurat nå.

VIL IKKE OPPLEVE DETTE IGJEN: Charlotte Kalla har satset på egenhånd uten å ha sponsorer på plass. Formsvikten i Canada i mars var tung å bære.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL IKKE OPPLEVE DETTE IGJEN: Charlotte Kalla har satset på egenhånd uten å ha sponsorer på plass. Formsvikten i Canada i mars var tung å bære. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla brøt med det svenske landslaget og velger å satse på egenhånd fram mot VM i Lahti i februar. 

Nedturen forrige sesong var så tung å bære at hun nå har kastet alle kortene i været og gjort som Petter Northug. Fram til sesongstarten i slutten av november satser hun på egenhånd, mens hun ikler seg den svenske landslagsdrakta fra og med sesongåpningen. 

Skal bli best igjen
I stedet for å være med den svenske landslagsgruppa skal hun sammen med personlig trener Magnus Ingesson og elitegruppa i skiklubben Piteå Elit finne tilbake til formen som skal gi VM-gull i Finland.

- Det er en satsing hun gjør for å bli best, eller for å bli bedre, sier Kallas manager, Keith Karlsson, til Expressen

Da Kalla skøytet seg inn til en tolvteplass på den sesongavsluttende Ski Tour Canada, med 26. beste etappetid på ti kilomter jaktstart, var bunnen nådd. 

Det var Charlotte Kallas dårligste distanseresultat i verdenscupen siden en 2,5 kilometer i italienske Bormio i 2008. 

- Jeg aner ikke hva som er galt, sa en nedbrutt Kalla til Dagbladet i Canada den dagen, og varslet en brutal evaluering av sesongen. 

Skal få ting på plass
Den evalueringen endte altså med en privatsatsing á la Northug. Det store spørsmålet er hvem det er som skal betale for den.

- Det er vel en diskusjon som gjenstår, men det fins ikke noe Coop akkurat nå, medgir manager Karlsson overfor Expressen

- Vi har påbegynt noen diskusjoner, men jeg vet ikke når det er klart. I løpet av tre, fire uker skal vi prøve å ha ting klare, sier Karlsson.

Hele Norges coronakart