Kalla strekker ut hånda til de norske jentene

- Jeg er der for dem.

GODT SAMHOLD: Charlotte Kalla har et nært forhold til de norske skijentene. Her står hun sammen med Bjørgen og Weng under blomsterseremonien i Sotsji i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GODT SAMHOLD: Charlotte Kalla har et nært forhold til de norske skijentene. Her står hun sammen med Bjørgen og Weng under blomsterseremonien i Sotsji i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Hele langrennsmiljøet er i sjokk etter at dødsbudskapet om Astrid Uhrenholdts bror nådde Sotsji. Først til det norske laget i går kveld, så til resten av langrennseliten i morges.

Charlotte Kalla har trent mye sammen med de norske jentene de siste årene og kjenner dem godt. Den svenske langrennsdronninga var helt uforberedt på nyheten da hun møtte opp på langrennsanlegget Laura i morges.

Da hun fikk høre om det som var skjedd, ante hun ikke hva hun skulle gjøre.

- Jeg visste ingenting før jeg kom til smørebodene i morges, så det ble veldig følelsesladd før løpet. De er gode venner av meg, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle takle det. Jeg prøvde bare å fokusere på løpet, for det er det vi må gjøre, og så får vi heller tenke på dette for å få perspektiv på hva en olympisk medalje egentlig er, sier Kalla til Dagbladet.

Og nettopp det perspektivet gjorde at ingen av de tre medaljevinnerne fra kvinnenes åpningsøvelse, Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Heidi Weng, klarte å glede seg hundre prosent over medaljen.

Sorgens tunge slør lå over hele langrennsarenaen, fra de kom i mål, til de svarte på spørsmålene på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer