GODT SAMHOLD: Charlotte Kalla har et nært forhold til de norske skijentene. Her står hun sammen med Bjørgen og Weng under blomsterseremonien i Sotsji i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GODT SAMHOLD: Charlotte Kalla har et nært forhold til de norske skijentene. Her står hun sammen med Bjørgen og Weng under blomsterseremonien i Sotsji i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kalla strekker ut hånda til de norske jentene

- Jeg er der for dem.

SOTSJI (Dagbladet): Hele langrennsmiljøet er i sjokk etter at dødsbudskapet om Astrid Uhrenholdts bror nådde Sotsji. Først til det norske laget i går kveld, så til resten av langrennseliten i morges.

Charlotte Kalla har trent mye sammen med de norske jentene de siste årene og kjenner dem godt. Den svenske langrennsdronninga var helt uforberedt på nyheten da hun møtte opp på langrennsanlegget Laura i morges.

Da hun fikk høre om det som var skjedd, ante hun ikke hva hun skulle gjøre.

- Jeg visste ingenting før jeg kom til smørebodene i morges, så det ble veldig følelsesladd før løpet. De er gode venner av meg, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle takle det. Jeg prøvde bare å fokusere på løpet, for det er det vi må gjøre, og så får vi heller tenke på dette for å få perspektiv på hva en olympisk medalje egentlig er, sier Kalla til Dagbladet.

Og nettopp det perspektivet gjorde at ingen av de tre medaljevinnerne fra kvinnenes åpningsøvelse, Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Heidi Weng, klarte å glede seg hundre prosent over medaljen.

Sorgens tunge slør lå over hele langrennsarenaen, fra de kom i mål, til de svarte på spørsmålene på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

- Tungt, sa Marit Bjørgen.

- Tøft, sa Heidi Weng.

Begge sleit med å holde tårene tilbake.

Kalla sleit også med å hente fram sølvsmilet, men var uansett helt tydelig på én ting. De norske jentene er ikke alene i denne sorgen.

- Hvis de vil snakke kommer jeg til å være der for dem, det er helt sikkert, sier Kalla til Dagbladet.