Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Kalla vant OL-gull

Kalla takker Bjørgen og Johaug etter gullet: - Det har betydd veldig mye

Svensken forteller om forskjellen på langrenn med og uten Therese Johaug.

TRENTE SAMMEN: I et intervju med Expressen forteller Marit Bjørgen at Charlott Kallas form kan skyldes at hun trente sammen med Bjørgen og Johaug. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charlotte Kalla ble for sterk for de norske jentene under 15 kilometeren lørdag.

Den svenske dama rykket til i en av bakkene før stadion, og parkerte alle de andre i feltet. Ingen klarte å holde følge med den sterke svensken inn mot mål, og 30-åringen kunne strekke hendene i været da hun gikk i ensom majestet over mållinja.

Nå avslører hun hvordan to norske konkurrenter har hjulpet henne til toppen av OL-podiet.

TRENINGSPARTNERE: Therese Johaug var en av Charlotte Kallas største konkurrenter. Svensken har lært mye av den norske jenta. Foto: NTB Scanpix
TRENINGSPARTNERE: Therese Johaug var en av Charlotte Kallas største konkurrenter. Svensken har lært mye av den norske jenta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Betydd veldig mye

Det blir ofte fyrt opp til rivalisering mellom de norske og de svenske langrennsløperne, og spesielt Petter Northug har vært kjent for å sende stikk i retning utøverne på andre sida av grensa.

Blant jentene virker stemningen å være langt mer harmonisk. Kalla har vært de norske damenes største konkurrent ved flere anledninger, men likevel har de trent mye sammen og utvekslet ideer.

Ved flere tilfeller har Kalla vært med Bjørgen, Johaug og co. på treningssamling, og nå takker hun dem for det. Hun mener det har bidratt til at hun i dag er OL-mester for tredje gang.

- Det har betydd veldig mye, sier hun til Expressen.

Kalla trekker fram Johaug som en løper hun lærte mye av i treningsarbeidet.

- Therese er en fantastisk skiløper og da hun gikk var det store avstander. Løpene har sett helt annerledes ut etter hennes.

Johaug er som kjent utestengt fra sporten på grunn av en dopingdom og deltar ikke i Sør-Korea.

Bjørgen bekrefter

Marit Bjørgen endte på 2.-plass bak Kalla og ble med det tidenes mestvinnende kvinne i OL-sammenheng. Hun har seks gull, fire sølv og en bronse.

Bjørgen er enig med Kalla i at treningssamarbeidet kan ha hjulpet svensken på veien.

- Det har det sikkert. Det har klart at hun har fått noen gode tips på veien, så det har sikkert bidratt, mener den norske skidronninga. Hun er likevel klar på at Kalla fortjente seieren.

- I dag var Charlotte sterkere enn meg, konkluderer Bjørgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!