<strong>SLÅR NORTHUG:</strong> Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner tukter Petter Northug og  vinner Tour de Ski. Her trener de to sammen i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
SLÅR NORTHUG: Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner tukter Petter Northug og vinner Tour de Ski. Her trener de to sammen i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Kalla tror Hellner slår Northug

- Veldig dyktig til virkelig å få ut alt når det gjelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SKISTUDIO: Følg Tour de Ski-prologen direkte i Dagbladets livestudio fra klokka 1415.

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner vinner Tour de Ski.

Petter Northug leder verdenscupen sammenlagt, men Kalla mener likevel Hellner er favoritt i Touren, som starter med prolog i Oberhof i dag.

- Northug har sett skremmende sterk ut de siste helgene, men jeg har stor tro på Marcus. Han har ikke fått ut det han har i kroppen så langt, sier Kalla til Adresseavisen.

Hun tror Hellner vinner sammenlagt.

- Marcus er veldig dyktig til virkelig å få ut alt når det gjelder. I år er Touren det største. Den regnes som et mesterskap, sier Kalla.

For Kalla var det lenge tvil om hun kunne stille i Tour de Ski på grunn av sykdom. Hun avsluttet antibiotikakuren sist lørdag, og svensken ankom Tyskland onsdag. Hun melder seg ut av sammenlagtkampen.

- Jeg kommer ikke til å kjempe i toppen, definitivt ikke om noen pallplassering sammenlagt, sier Kalla.

Hun mener Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk er de største favorittene blant kvinnene.

- Kowalczyk viste virkelig form i Rogla. Bjørgen har jo vært stabil i år, sier Kalla til Adresseavisen.

Damenes prolog starter 1415, mens herrene begynner 1515.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer