SLÅR NORTHUG: Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner tukter Petter Northug og  vinner Tour de Ski. Her trener de to sammen i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
SLÅR NORTHUG: Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner tukter Petter Northug og vinner Tour de Ski. Her trener de to sammen i Las Vegas. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Kalla tror Hellner slår Northug

- Veldig dyktig til virkelig å få ut alt når det gjelder.

SKISTUDIO: Følg Tour de Ski-prologen direkte i Dagbladets livestudio fra klokka 1415.

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla tror landsmannen Marcus Hellner vinner Tour de Ski.

Petter Northug leder verdenscupen sammenlagt, men Kalla mener likevel Hellner er favoritt i Touren, som starter med prolog i Oberhof i dag.

- Northug har sett skremmende sterk ut de siste helgene, men jeg har stor tro på Marcus. Han har ikke fått ut det han har i kroppen så langt, sier Kalla til Adresseavisen.

Hun tror Hellner vinner sammenlagt.

- Marcus er veldig dyktig til virkelig å få ut alt når det gjelder. I år er Touren det største. Den regnes som et mesterskap, sier Kalla.

For Kalla var det lenge tvil om hun kunne stille i Tour de Ski på grunn av sykdom. Hun avsluttet antibiotikakuren sist lørdag, og svensken ankom Tyskland onsdag. Hun melder seg ut av sammenlagtkampen.

- Jeg kommer ikke til å kjempe i toppen, definitivt ikke om noen pallplassering sammenlagt, sier Kalla.

Hun mener Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk er de største favorittene blant kvinnene.

- Kowalczyk viste virkelig form i Rogla. Bjørgen har jo vært stabil i år, sier Kalla til Adresseavisen.

Damenes prolog starter 1415, mens herrene begynner 1515.

(NTB)