Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla ut mot politiet: - At det går an å være så firkantet

- Det hele handler ikke om så mange dager.

NY SESONG: Charlotte Kalla er klar for ny sesong, men er slettes ikke fornøyd med at hun ikke får ha med seg sin personlige trener. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070
NY SESONG: Charlotte Kalla er klar for ny sesong, men er slettes ikke fornøyd med at hun ikke får ha med seg sin personlige trener. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070 Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla er lite fornøyd med det svenske politiet, etter at de har nektet hennes personlige trener å få permisjon for å støtte henne i den kommende sesongen.

Nyheten om at Kalla ikke får store nytten av Magnus Ingesson ble mye omtalt i starten av oktober - men har likevel ikke ført til at politietterforskeren har fått innvilget ønsket om å tilbringe mer tid med langrennsløperen.

Kalla, som har både OL og VM-gull på CV-en, samt seier i Tour de Ski, har som sitt store mål å komme på den sammenlagte verdenscuppallen kommende sesong, som er uten mesterskap. Med Marit Bjørgen ute i mammaperm, vil sjansene til den svenske langrennsløperen være større enn noen gang.

Hennes trener har bedt om åtte dagers permisjon for å følge Kalla, men har fått forespørselen avvist.

- Det er så frustrerende når det i det store og hele ikke handler om så mange dager. At det går an å være så firkantet, sier en oppgitt Kalla til Norbottens Kuriren.

Treneren har likevel kommet seg fra jobben, ved å bruke noen fridager i sesongoppkjøringa.

- Han var med meg i Torsby, og noen dager i Val Senales, forteller 28-åingen til avisa.

De svenske langrennsløperne sesongåpner på hjemmebane én uke seinere enn de norske. Men i likhet med Beitostølen, så sliter man med lite snø i Bruksvallarna - og sesongåpningen kan stå i fare.

- Forhåpentligvis blir det kuldegrader og snø, slik at vi kan dra dit, sier Kalla om den nasjonale åpningen i Bruksvallarna.

FRUSTRERT: Charlotte Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, får ikke lenger permisjon fra jobben som politimann for å følge opp Kalla i sesongen.
Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Charlotte Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, får ikke lenger permisjon fra jobben som politimann for å følge opp Kalla i sesongen. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix Vis mer

• Les også: Hevder svenskene hemmeligholder liste som viser Kalla slått av ny stjerne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media