Charlotte Kallas etterlengtede forvandling

Kalla var i ferd med å gi opp. Så skjedde det uventede. Da ble hun totalt forandret

Kollaps, hjerteflimmer, sviktende form, motgang og et nytt fall i Val di Fiemme. Alt så ut til å gå galt for Charlotte Kalla. Så snudde situasjonen totalt på hodet. Smilet er tilbake.

ENDELIG: Charlotte Kalla viste en helt annen side av seg selv i Val di Fiemme. Etter målgang sprudlet hun. Foto: EPA/ANDREA SOLERO
ENDELIG: Charlotte Kalla viste en helt annen side av seg selv i Val di Fiemme. Etter målgang sprudlet hun. Foto: EPA/ANDREA SOLERO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Sjelden har hun smilt mer. Sjelden har smilet vart i så mange minutter. Sannsynligvis smiler Charlotte Kalla fremdeles. Denne dagen var helt spesiell for det svenske skiesset - endelig med positivt fortegn.

Forvandlingen kom i grevens tid. Etter en oppkjøring utenfor landslaget, gikk alt galt i verdenscupåpningen i Kuusamo. Kalla kollapset. Årsaken viste seg å være hjerteflimmer. Siden har hun ikke vært seg selv og har havnet fullstendig i skyggen av lagvenninnen Stina Nilsson.

I Tour de Ski har hun fått dårlige svar omtrent på hver eneste etappe. I Toblach på fredag var hun svært nær ved å gi opp hele touren. Kalla holdt på å kaste inn håndkleet og gå glipp av gode premiepenger.

Men hun kom seg til start i Val di Fiemme. Så skjedde det som ikke skulle skje. Kalla falt i en utforkjøring tidlig i løpet sammen med Krista Pärmäkoski. Val di Fiemme-marerittet så ut til å fortsette. Til Dagbladet forteller hun:

- Jeg tror det var en isklump jeg sklei på. Jeg mistet grepet på skiene. Det var en dårlig start, men jeg kom meg raskt opp igjen, sier Kalla til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer