Kalla viste Bjørgen-muskler på Idrottsgalaen

- Jeg ville sett latterlig ut ved siden av Marit, sa hun i fjor.

JERNKVINNE: Ingen langrennsjenter har vært i nærheten av den samme fysikken som Marit Bjørgen, men Charlotte Kalla viste fram overarmer i Bjørgen-klasse da hun i går takket for prisen som årets kvinnelige utøver i Sverige. Foto: Sven Lindwall / Expressen
JERNKVINNE: Ingen langrennsjenter har vært i nærheten av den samme fysikken som Marit Bjørgen, men Charlotte Kalla viste fram overarmer i Bjørgen-klasse da hun i går takket for prisen som årets kvinnelige utøver i Sverige. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rå kraft mot teknisk finesse.

Slik er gjerne duellene mellom Marit Bjørgen og Charlotte Kalla blitt beskrevet, i hvert fall når stilarten har vært skøyting.

Men parallellt med at Bjørgen foran denne sesongen har studert sin svenske rivalinne for å bedre teknikken sin, har kanskje Kalla jobbet tilsvarende for å nærme seg vår egen OL-dronning i fysisk styrke.

Under Idrottsgalan i går viste 23-åringen at Bjørgen ikke er alene om å være en muskelbunt. Og at hun neppe ville sett puslete ut ved siden av Rognes-jenta - slik hun hevdet da Expressen i fjor viste henne et bilde av et Bjørgen-bilde fra rulla på Olympiatoppen.

- Ja, du, det er virkelig ei «biffig» jente. Jeg ville bare sett latterlig ut om samme slags bilde av meg ble stilt ved siden av det av Marit, sa Kalla da.

- Ikke ulike fra før Jon Arne Schjetne, som sammen med Egil Kristiansen trener langrennsjentene, tror ikke Kalla nødvendigvis har trent målbevisst for å nærme seg Bjørgens atletiske kroppsbygning.

- De to er ikke helt ulike i kroppen fra før. Jeg tror ikke Kalla bygger muskler fordi hun ønsker å bli som Marit, det er nok bare en naturlig reaksjon på trening. Noen kan trene vekter i mange år uten å være i nærheten av å få musklene til Marit, mens andre bygger muskler lettere, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer