JERNKVINNE: Ingen langrennsjenter har vært i nærheten av den samme fysikken som Marit Bjørgen, men Charlotte Kalla viste fram overarmer i Bjørgen-klasse da hun i går takket for prisen som årets kvinnelige utøver i Sverige. Foto: Sven Lindwall / Expressen
JERNKVINNE: Ingen langrennsjenter har vært i nærheten av den samme fysikken som Marit Bjørgen, men Charlotte Kalla viste fram overarmer i Bjørgen-klasse da hun i går takket for prisen som årets kvinnelige utøver i Sverige. Foto: Sven Lindwall / Expressen Vis mer

Kalla viste Bjørgen-muskler på Idrottsgalaen

- Jeg ville sett latterlig ut ved siden av Marit, sa hun i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Rå kraft mot teknisk finesse.

Slik er gjerne duellene mellom Marit Bjørgen og Charlotte Kalla blitt beskrevet, i hvert fall når stilarten har vært skøyting.

Men parallellt med at Bjørgen foran denne sesongen har studert sin svenske rivalinne for å bedre teknikken sin, har kanskje Kalla jobbet tilsvarende for å nærme seg vår egen OL-dronning i fysisk styrke.

Under Idrottsgalan i går viste 23-åringen at Bjørgen ikke er alene om å være en muskelbunt. Og at hun neppe ville sett puslete ut ved siden av Rognes-jenta - slik hun hevdet da Expressen i fjor viste henne et bilde av et Bjørgen-bilde fra rulla på Olympiatoppen.

HAR ALLTID VÆRT MUSKULØS: Marit Bjørgen sier hun kan takke foreldrene for sin overlegne fysikk. Her er hun på Skavlan i fjor høst. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HAR ALLTID VÆRT MUSKULØS: Marit Bjørgen sier hun kan takke foreldrene for sin overlegne fysikk. Her er hun på Skavlan i fjor høst. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Ja, du, det er virkelig ei «biffig» jente. Jeg ville bare sett latterlig ut om samme slags bilde av meg ble stilt ved siden av det av Marit, sa Kalla da.

- Ikke ulike fra før
Jon Arne Schjetne, som sammen med Egil Kristiansen trener langrennsjentene, tror ikke Kalla nødvendigvis har trent målbevisst for å nærme seg Bjørgens atletiske kroppsbygning.

- De to er ikke helt ulike i kroppen fra før. Jeg tror ikke Kalla bygger muskler fordi hun ønsker å bli som Marit, det er nok bare en naturlig reaksjon på trening. Noen kan trene vekter i mange år uten å være i nærheten av å få musklene til Marit, mens andre bygger muskler lettere, sier han til Dagbladet.

Før han gir klart uttrykk for at dette ikke er et tema han er spesielt interessert i å uttale seg om.

Sjanseløs mot Bjørgen i benken
Siden gjennombruddet har Marit Bjørgen regelmessig fått stor oppmerksomhet, både i Norge og i utlandet, for sin sjeldent atletiske kroppsbygning. Selv takker hun foreldrene for å ha gitt henne gode gener.

- Jeg har faktisk alltid sett sånn ut. Jeg har nok ikke trent mer styrketrening enn noen andre på det norske laget, forskjellen er bare hvordan musklene utviklet seg på meg, sa hun til Expressen under fjorårets OL.

LÆRER AV HVERANDRE: Marit Bjørgen og Charlotte Kalla. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
LÆRER AV HVERANDRE: Marit Bjørgen og Charlotte Kalla. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

I samme intervju sa også sportssjef Åge Skinstad at han ville vært sjanseløs på å løfte like mye som Bjørgen i benkpress.

Kalla skulle nok også fått slite - men bildene fra Idrottsgalan viser at hun også med rette kan kalles en jernkvinne.

HAR MISUNT FYSIKKEN TIL BJØRGEN: Charlotte Kalla lot seg imponere da Expressen i fjor vinter viste henne dette bildet av Marit Bjørgen på Olympiatoppens rulle. 
Foto: Tormod Brenna
HAR MISUNT FYSIKKEN TIL BJØRGEN: Charlotte Kalla lot seg imponere da Expressen i fjor vinter viste henne dette bildet av Marit Bjørgen på Olympiatoppens rulle. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer