Kallas advarsel til Johaug: Ofrer julefeiring med familien for å ta knekken på de norske

- Det kjennes bra.

HARDE PRIORITERINGER: Charlotte Kalla ofrer julefeiring med familien for å vinne Tour de Ski. REUTERS/Heikki Saukkomaa/Lehtikuva
HARDE PRIORITERINGER: Charlotte Kalla ofrer julefeiring med familien for å vinne Tour de Ski. REUTERS/Heikki Saukkomaa/LehtikuvaVis mer

(Dagbladet): I Marit Bjørgens fravær er tronen som langrennsdronning ledig. Bjørgens svenske rival, Charlotte Kalla, er blant dem som øyner håp til vinteren når den gravide skidronninga står på sidelinjen.

Det pussige er at Kalla ikke ville tatt noen verdenscupseirer ekstra i fjor, hvis Bjørgen ikke var med. Det er først og fremst Therese Johaug og Heidi Weng som har grunn til å juble i Bjørgens fravær, ettersom de hadde fem 2. plasser hver bak Rognes-jenta.

Kalla hadde en svært variabel fjorårssesong og fant ikke toppformen før rett før VM i Falun. Det var akkurat tidsnok, men i år vil den svenske yndlingen være i form hele sesongen. Nå vil hun vinne verdenscupen sammenlagt, for første gang i karrieren.

Har økt treningsdosene Det er hennes store mål denne sesongen. Hun trenger å vinne den gule trøya for å komplettere den sterke CV-en, hvor OL-gull, VM-gull og Tour de Ski-triumf allerede er innskrevet.

Derfor har hun - sammen med trener Magnus Ingesson - valgt å øke treningsdosene denne sesongen.

- Jeg har økt treningsdosene noe og trent helt på grensen. Selv om vi prater mye om mengde, er kvalitet vel så viktig og noe jeg har forsøkt å øke, forteller Kalla til SVT.

- I perioder har jeg vært vært utslitt, både fysisk og mentalt. Det føles som at jeg har nærmet meg grensen min på en måte jeg aldri har gjort før, avslører 28-åringen.

Dropper julefering med familien Hun slo igjennom med et brak i november 2007 og vant Tour de Ski samme sesong foran Virpi Kuitunen. Siden har vi sett mindre av Kalla i Tour de Ski, som - etter at det norske Tour de Ski-spøkelset tok slutt - har blitt dominert av de norske jentene de siste sesongene.

Det vil Kalla gjerne gjøre noe med og er avgjørende for at hun skal klare sitt store mål om å vinne verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren.

For å optimalisere forberedelsene, velger den svenske skiyndlingen å droppe julefeiringen med sin egen familie.

- Da jeg tenkte tanken første gangen, tenkte jeg: «Nei, det kan jeg vel ikke gjøre? Jeg må vel hjem til Sverige og feire jul?», forteller Kalla.

- Men nå kjennes det ut som det beste alternativet. Det kjennes veldig bra å slippe noen reisedager og heller lade opp i ro og mak på en plass med gode treningsforhold, sier hun.

ØKTE DOSER: Charlotte Kalla har økt treningsdosene denne sesongen.
Foto Thérese Ny / TT kod 11520
ØKTE DOSER: Charlotte Kalla har økt treningsdosene denne sesongen. Foto Thérese Ny / TT kod 11520 Vis mer