Tour de Ski

Kallas gladmelding til Sverige: Går Tour de Ski likevel

OMBESTEMT SEG: Charlotte Kalla går Tour de Ski likevel. Foto: Marcus Ericsson/ Aftonbladet /IBL Bildbyrå/ NTB Scanpix
OMBESTEMT SEG: Charlotte Kalla går Tour de Ski likevel. Foto: Marcus Ericsson/ Aftonbladet /IBL Bildbyrå/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla gjør helomvending og gir Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg kamp om seieren i Tour de Ski likevel.

I dag ble Kalla tatt ut i den svenske troppen som skal gå den knallharde touren mellom nyttårsaften og åttende januar.

Rennene i sveitsiske Val Müstair blir de første verdenscuprennene Kalla går siden hun forsvant ut av premiéren i Kuusamo med hjertetrøbbel.

- Det er morsomt at vi har med Charlotte Kalla i den blågule dressen igjen, sier landslagssjef Rikard Grip i en pressemelding fra det svenske skiforbundet.

Var ikke planen

Og det var også langt fra planen Kalla hadde lagt for sesongen. Det er VM i Lahti som er det store målet for sesongen, og i alle mesterskapsårene hun har hatt sukesess, har hun også droppet å gå Tour de Ski.

- Det blir ingen tour for meg i år. Jeg vil heller få inn en bra treningsperiode. Det opplegget har jeg hatt gode erfaringer med tidligere, sa Kalla til lokalavisa Örnsköldsvik Allehanda i sommer.

Nå som hun ikke har fått gå verdenscup etter hjerteproblemene har hun altså ombestemt seg. Det har Stina Nilsson også.

Det unge, svenske stjerneskuddet var lenge usikker på om ville gå Tour de Ski. Nå har hun bestemt seg for å gi det et forsøk.

- Stina velger å gå Tour de Ski etter at hun ikke fikk det til som ønsket på en del av sprintløpene i desember, sier Grip.

Nilsson vant sesongåpningen i Kuusamo, men brakk staven på Lillehammer. Heller ikke i Davos gikk det veien da hun falt i prologen og såvidt ramlet utenfor de tredve beste tidene som kvalifiserte seg til utslagsheatene.

Erfaren gjeng

Calle Halfvarsson meldes også klar for Tour de Ski.

Den svenske løperen startet verdenscupen med et smell, men ble syk etter konkurransene på Lillehammer i begynnelsen av måneden.

Sammen med Marcus Hellner og Daniel Richardsson danner han en slagkraftig veterantrio i Tour de Ski.

- Vi ser virkelig fram mot Tour de Ski med et så veletablert og sterkt lag, sier Rikard Grip i pressemeldingen.