Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kallas hodebry: - Aner ikke hvorfor det ikke fungerer

Svinger i prestasjonene foran sesongens store høydepunkt.

UJEVN: Charlotte Kallas store mål denne sesongen er Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Men foreløpig har hun ikke fått det helt til å stemme.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT
UJEVN: Charlotte Kallas store mål denne sesongen er Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Men foreløpig har hun ikke fått det helt til å stemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Etter den sesongstarten hun har hatt, går Therese Johaug inn i Tour de Ski som den aller største favoritten til å vinne.

Men vinneren fra 2008-utgaven, Charlotte Kalla, sikter også høyt. Det er bare det at hun foreløpig ikke har klart å finne formen denne sesongen. På Lillehammer gikk det trått, og i helga ble hun slått ut allerede i kvalifiseringen i sprinten i Davos.

Selv er hun rådvill, og vet ikke hvorfor formen er dårlig.

- Charlotte er skuffet. Men samtidig gjelder det å ikke ta for mye på vei for det. Det kan vende ganske fort. Jeg tror det er flere parametere som slår inn når det ikke går riktig som man har tenkt seg - og man begynner å tenke litt over treningsopplegget, sier hennes personlige trener, Magnus Ingesson, til Expressen.

Ujevne resultater Foran sesongen var nemlig Charlotte Kalla svært optimistisk. Hun hadde økt treningsdosene foran sesongen, med mål om å kunne hamle opp med Johaug og co i kampen om en seier sammenlagt i verdenscupen. Hun har levert gode renn denne sesongen, men det har svingt.

Dagbladet møtte Kalla i Davos etter den tunge helga i høyden. 43. plassen på sprintprologen fikk blant andre Therese Johaug til å lure på om det hadde skjedd noe med den svenske yndlingen.

- Jeg hadde ikke den piggeste kroppen. Jeg har egentlig ikke så mange svar, jeg tror det er ganske mange ulike ting som gir denne helheten. Det er bare å legge det bak seg og fokusere på det som kommer framover, sier Kalla.

Med framover mener Kalla først og fremst kommende helgs verdenscuprenn i Toblach. Også Toblach ligger på en vanskelig mellomhøyde, 1256 meter over havet, og gir naturlig nok Kalla litt hodebry slik formen er nå.
Har en plan - Jeg er vel ikke den som har det lettest når vi går i høyden, men det spiller ikke så stor rolle når jeg er i form, sier Kalla til Dagbladet.

Og nettopp formen er det store spørsmålstegnet etter at hun gikk en brukbar fellesstart med skibytte på Lillehammer (tredjeplass), før hun nærmest kollapset på ankeretappen på stafetten dagen derpå.

- Det har jeg heller ikke noe bra svar på. Det føltes veldig bra på skitahlon-løpet, men så var det tyngre.

- Sånn er det, sier hun og smiler lett. Overfor Expressen sier også treneren at de ikke er bekymret - og har en plan foran Tour de Ski.

- Ja, vi har snakket om det. Og vi har en plan vi fortsatt holder fast ved. Vi tror den skal funke bra, sier Ingesson.

Også kommentator Tomas Petterson mener man skal være forsiktig med å dra konklusjoner for tidlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media