Charlotte Kalla om den tunge sesongen

Kallas mørke tanker: - Har vært drøyt

Avslører at hun vurderte å legge opp.

ÅPEN: Charlotte Kalla har hatt en tidvis tung sesong. Foto: Andreas Hillergren / TT
ÅPEN: Charlotte Kalla har hatt en tidvis tung sesong. Foto: Andreas Hillergren / TTVis mer

Charlotte Kalla er en av tidenes svenske skiløpere. Ingen svensker har tatt flere medaljer i OL- og VM-sammenheng, og 31-åringen har en unik posisjon i svensk langrennssport.

Årets sesong har ikke vært like vellykket som de foregående, og Kalla endte på 10.-plass i verdenscupen. Hennes dårligste plassering på ti år.

Sesongen startet godt med tre pallplasser på de fem første distanseløpene, og høydepunktet kom da Sverige tok gull på stafetten under VM i Seefeld.

Kalla legger imidlertid ikke skjul på at sesongen har vært preget av frustrasjon og usikkerhet.

Vurderte å legge opp

- Stafetten var virkelig viktig for meg. Å kjenne at det svarte. Å kjenne hvordan det er å være i form, forteller Kalla til Expressen, og er ærlig på at hun kanskje hadde lagt opp om det ikke hadde lyktes der.

- Jeg vet faktisk ikke, sier hun, men forteller at tanken om å legge opp har vært i hodet hennes.

Nå blir det i hvert fall en sesong til, selv om det har vært mange tunge stunder i år.

- Når det har vært på det tyngste, når jeg har vært så langt unna der jeg vil være, da har det ikke vært kjempegøy å kjempe om en 15.-plass. Når jeg er i den formen, er det ikke direkte inspirerende å tenke på neste sesong. For jeg vet at det ikke bare er å si «Jeg satser en sesong til». Jeg vet jo hva som kreves, forteller hun.

- Drøyt

Selv om Kalla ikke har vært helt åpen om tankene om å legge opp, har det vært et tilbakevendende tema når hun har møtt pressen.

Det har lenge vært usikkerhet rundt om hun vil fortsette, og journalister har stadig spurt om svar rundt Kallas framtid.

- Det har vært drøyt med alle spørsmålene. Man vil jo kunne gi et ærlig svar på et ærlig spørsmål. Men svaret denne gangen var jo at jeg ikke vet.

- Det har jo ikke alltid føltes helt selvsagt at jeg skal fortsette.

Kalla har altså bestemt seg for å satse videre, og varsler forandringer i treningsopplegget før den kommende sesongen. Det er ingen store mesterskap neste sesong, og svensken satser på å gjøre det godt i enkelte distanserenn og i Tour de Ski.