Kallas plan for å slå Johaug: Må smerten til livs

De norske jentene suverene.

HAR EN PLAN: Charlotte Kalla har hatt lite å stille opp med mot Therese Johaug så langt denne sesongen. Nå har hun funnet ut hvordan hun skal klare å holde følge med den norske jenta. Her fra lørdagens duathlon på Lillehammer, der Johaug vant, Heidi Weng endte på andreplass og Charlotte Kalla på tredje.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR EN PLAN: Charlotte Kalla har hatt lite å stille opp med mot Therese Johaug så langt denne sesongen. Nå har hun funnet ut hvordan hun skal klare å holde følge med den norske jenta. Her fra lørdagens duathlon på Lillehammer, der Johaug vant, Heidi Weng endte på andreplass og Charlotte Kalla på tredje. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Verdenscuphelga på Lillehammer har stort sett dreid seg om nordmennene. Dagen i dag ble nok et bevis på det, da de norske jentene var overlegne i stafetten og det på herresiden var tre norske lag på topp.

Det svenske kvinnelaget, med Charlotte Kalla på laget, ble slått med nesten tre minutter. Det er dramatisk.

Men nå har Charlotte Kalla en plan for hvordan hun skal klare å slå suverene Therese Johaug og de andre norske jentene i kommende renn.

Hun må rett og slett tåle smerten bedre, bedyrer det svenske skiesset overfor Expressen.

Må smerten til livs - Charlotte vet jo at smerten kommer. Både du og jeg kan forestille oss hva slags type smerter som kommer, sier hennes mentale trener, Thomas Nilsson, til avisa.

Foran sesongen har de nemlig terpet ekstra på dette.

- Hvordan skal hun møte den?

- Det gjelder å se på den som noe frivillig. Noe hun ber om. Noe hun faktisk vil ha. Hun må dit - ellers får hun ikke de resultatene hun ønsker seg, fortsetter Nilsson.

- Du kommer til et punkt der hjernen sier «Nu jävlar, vet jeg at det kommer til å gjøre vondt». Og det vil det gjøre lenge. Bare den tanken kan jo få deg til å begynne å forhandle med deg selv. Men det får du ikke gjøre. Det handler om å lure sin egen hjerne.

- Storfavoritt Kalla selv sier at hun bare må stenge smerten ute, og det pleier hun å gjøre ved å telle for seg selv.

Therese Johaug har vært i en klasse for seg selv i distanserennene denne sesongen. Etter helgen er det allerede stor avstand mellom de to løperne som ventes å være blant de heteste til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Johaug har 189 poeng på Kalla, som ligger på en femteplass sammenlagt.

- Hun var storfavoritt allerede før sesongen. Og det hun har vist til nå gjøre henne bare til en enda større favoritt, sier Kalla til Expressen.