Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kallas skremmeskudd: Ble svensk mester med overlegent løp

Ett minutt og tjue sekunder i seiersmargin.

FUNNET FORMEN: Charlotte Kalla ser ut til å ha funnet VM-formen. Lørdag gikk hun inn til et overlegent gull på 10 kilometer fristil i SM. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
FUNNET FORMEN: Charlotte Kalla ser ut til å ha funnet VM-formen. Lørdag gikk hun inn til et overlegent gull på 10 kilometer fristil i SM. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer

(Dagbladet): For en snau måned siden var Sveriges største VM-håp, Charlotte Kalla (27), oppløst i tårer etter et forferdelig løp. - Med dette har jeg ingenting i VM å gjøre, sa hun da.

Nå ser det ut til at det har snudd, og Charlotte Kalla sendte i dag for alvor et skremmeskudd i forkant av VM på hjemmebane i Falun, som starter om snaue tre uker.

I dag ble hun nemlig svensk mester i 10 kilometer fristil - med en seiersmargin på hele ett minutt og tjue sekunder ned til Anna Haag.

- Verdensklasse Charlotte Kalla har nå tatt tre gull i årets svenske mesterskap.

- Jeg prøvde å åpne offensivt, det gjelder å ligge på og holde farten oppe over alle partiene. Det har vært noen bra konkurranser her, jeg er fornøyd med mine prestasjoner, sier Kalla ifølge Expressen.

SVT-ekspert Anders Blomquist kalte det et løp i ytterste verdensklasse.

- Hun er i en egen klasse, sa SVT-eksperten.

I OL i Vancouver i 2010 tok Charlotte Kalla gull i nettopp ti kilometer fristil.

Funnet formen Svenskene har så langt hatt en laber sesong, og har gang på gang måttet se seg slått av nordmennene.

Nå ser imidlertid flere av dem ut til å ha funnet formen, og våre naboer i øst sendte før helga ut et varsel:

- Glem alt som har vært. En ny tid begynner nå. Og den tilhører ikke bare dere, skrev Expressen-kommentator Tomas Pettersson.

- Jeg tror nordmennene skal forberede seg på en overraskelse i Falun, sier landslagssjef Rikard Grip.