Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kallas svar på den norske slakten: - Slitsomt

Holdt pressekonferanse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det vakte oppsikt da den svenske langrennsløperen Charlotte Kalla (28) bestemte seg for å stå utenfor landslaget.

- Hun gjør noe dumt for seg selv, noe dumt for hele Sverige, sa den norske sportssjefen Vidar Løfshus til Dagbladet.

I dag stilte Kalla opp på en pressekonferanse i Sverige. Om den norske kritikken sa hun, ifølge Aftonbladet:

- Jeg synes det er slitsomt med folk som skal mene og synes ting. Men det er en ganske enkel løsning på det, nemlig ikke å oppsøke stedene hvor det menes og synes ting.

Det var i slutten av april at det ble kjent at Kalla vil stå utenfor landslaget. Det skjer i en sesong der VM i Lahti er det store høydepunktet.

- Jeg ønsker å prøve noe nytt i karrieren. Etter ti år på landslaget er jeg klar for å gjøre forandringer og følge et opplegg jeg har stor tro på, erklærte hun.

På pressekonferansen i dag presiserte hun at hun fortsatt skal konkurrere for Sverige. Men forberedelsene kommer til å skje sammen med hennes personlige trener, Magnus Ingesson.

Ingesson gikk av som landslagstrener i 2010. Siden har han og Kalla hatt mye kontakt på telefon og SMS. Det mener Kalla ikke har vært optimalt. Nå skal hun og Ingesson være mye tettere på hverandre, noe Kalla håper slår heldig ut i konkurransen med de norske jentene.

- Hva om det går til helvete?

- Det kommer ikke til å gå til helvete. Det er ikke store forandringene, sier Kalla. Hun innrømmer likevel at hun går glipp av en del sosialt, skriver Expressen.

Hele Norges coronakart