Kaller bare Gro den «norske sixpacken»

Dansk avis advarer mot krigsklare Hammerseng.

TOPPTRENT: Gro Hammerseng er hodeløs i Ekstra Bladet, neppe fordi Norge spilte hodeløst mot Sverige. Vi velger å ta med krigsuttrykket i kapteinens ansikt.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TOPPTRENT: Gro Hammerseng er hodeløs i Ekstra Bladet, neppe fordi Norge spilte hodeløst mot Sverige. Vi velger å ta med krigsuttrykket i kapteinens ansikt. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er ingen hemmelighet at kreativ bildebruk spiller en stor rolle i nettavisers strategi for å øke lesertallene, det gjelder også den du leser nå.

Danske Ekstra Bladet har kastet seg over et allerede velbrukt bilde av Gro Hammerseng når de advarer mot den topptrente norske kapteinen før lørdagens EM-semifinale.

Under overskriften «Norsk sixpack: Det blir krig» har ikke danskene engang funnet det nødvendig å ha med hodet til Hammerseng - for den magen sier alt.

- Det blir en krig. Vi har en god historikk mot Danmark, men det betyr ingenting nå. Jeg satser på at de husker at de har tapt mot oss noen ganger, sier Gro til avisa når identiteten hennes endelig er avslørt.

- Jeg har kun sett en av kampene deres, men det virker som de er i støtet. Jeg gleder meg veldig til kampen mot mange gamle kjenninger, sier Hammerseng, som har spilt syv år hos våre naboer i sør.

Ubeseiret
Danmark er det eneste laget som har vunnet alle sine kamper hittil i EM, og avslutter hovedrunden mot Montenegro i kveld. Der lover de å kjøre for fullt selv om gruppeseieren er sikret.

- Vi bruker alle våre spillere. Vi ønsker å fortsette på den bølgen vi nå er på. I tillegg vil vi gjerne skjerpe oss ytterligere. Vi har også et ansvar overfor publikum, sier trener Jan Pytlick.

Lørdag venter Norge, og temperaturen er allerede på vei opp.

Bølla Løke
Tidligere denne uka utnevnte strekspiller Kamilla Kristensen Heidi Løke til EMs største grisespiller.

- Jeg har alltid flere blåmerker etter en kamp mot Norge enn mot andre lag. Heidi Løke er ei lita bølle og bruker feige triks. Kanskje føler hun at hun er nødt til det på grunn av størrelsen. Hun kan godt finne på å klype, sa Kristensen.

Til helga kan det dukke opp noen nye blåmerker.

HODELØS: Ekstra Bladet imponeres av Hammersengs fysikk.Faksimile: Ekstra Bladet.
HODELØS: Ekstra Bladet imponeres av Hammersengs fysikk.Faksimile: Ekstra Bladet. Vis mer