Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaller de franske VM-spillerne «små drittunger»

Domenech med saftig oppgjør.

NEDVERDIGET: Mens verdenspressen ventet på de streikende spillerne, stilte til slutt Raymond Domenech seg selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
NEDVERDIGET: Mens verdenspressen ventet på de streikende spillerne, stilte til slutt Raymond Domenech seg selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE Vis mer

Spillerne som regisserte boikotten mot Frankrikes landslagstrener i fjorårets fotball-VM, blir nå stemplet som «uansvarlige små drittunger» av hovedpersonen.

Overfor den franske avisen L'Express tar den sparkede landslagstreneren Raymond Domenech et saftig oppgjør med VMs største skandale.

- Når jeg nå ser tilbake, anser jeg gruppen som sto bak dette som uansvarlige små drittunger, sier Domenech i intervjuet.

Et par dager før siste gruppespillkamp og deretter overraskende tidlig hjemreise fra VM i Sør-Afrika, nektet de franske spillerne å gjennomføre en offisiell trening. Spillerne sympatiserte med stjernen Nicolas Anelka, som var blitt sendt hjem for å ha skjelt ut Domenech i pausen i kampen før.

Spillerne trakk for gardinene og nektet å forlate spillerbussen ved ankomst treningsfeltet 20. juni i fjor. Utenfor sto verdenspressen og ble vitne til skandalen. Omsider stilte Domenech selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.

- Vi hadde vært der i mer enn en time. Noen måtte stå fram og ta ansvar for å få slutt på den maskeraden. Vi gjorde oss selv til latter for hele verden.

Det franske fotballforbundet straffet bakmennene hardt. Kaptein Patrice Evra, visekaptein Franck Ribéry og Jeremy Toulalan ble utestengt i henholdsvis fem, tre og en kamp.

Anelka ble utestengt fra landslaget i 18 kamper.

Raymond Domenech fikk sparken umiddelbart etter VM.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling