Kaller de franske VM-spillerne «små drittunger»

Domenech med saftig oppgjør.

NEDVERDIGET: Mens verdenspressen ventet på de streikende spillerne, stilte til slutt Raymond Domenech seg selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
NEDVERDIGET: Mens verdenspressen ventet på de streikende spillerne, stilte til slutt Raymond Domenech seg selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spillerne som regisserte boikotten mot Frankrikes landslagstrener i fjorårets fotball-VM, blir nå stemplet som «uansvarlige små drittunger» av hovedpersonen.

Overfor den franske avisen L'Express tar den sparkede landslagstreneren Raymond Domenech et saftig oppgjør med VMs største skandale.

- Når jeg nå ser tilbake, anser jeg gruppen som sto bak dette som uansvarlige små drittunger, sier Domenech i intervjuet.

Et par dager før siste gruppespillkamp og deretter overraskende tidlig hjemreise fra VM i Sør-Afrika, nektet de franske spillerne å gjennomføre en offisiell trening. Spillerne sympatiserte med stjernen Nicolas Anelka, som var blitt sendt hjem for å ha skjelt ut Domenech i pausen i kampen før.

Spillerne trakk for gardinene og nektet å forlate spillerbussen ved ankomst treningsfeltet 20. juni i fjor. Utenfor sto verdenspressen og ble vitne til skandalen. Omsider stilte Domenech selv opp foran pressekorpset og leste en erklæring fra spillerne.

- Vi hadde vært der i mer enn en time. Noen måtte stå fram og ta ansvar for å få slutt på den maskeraden. Vi gjorde oss selv til latter for hele verden.

Det franske fotballforbundet straffet bakmennene hardt. Kaptein Patrice Evra, visekaptein Franck Ribéry og Jeremy Toulalan ble utestengt i henholdsvis fem, tre og en kamp.

Anelka ble utestengt fra landslaget i 18 kamper.

Raymond Domenech fikk sparken umiddelbart etter VM.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer