SKAL SLÅ TILBAKE: Arsene Wenger tror de engelske lagene vil hevde seg bedre i Champions League denne sesongen. Foto: GLYN KIRK/AFP
SKAL SLÅ TILBAKE: Arsene Wenger tror de engelske lagene vil hevde seg bedre i Champions League denne sesongen. Foto: GLYN KIRK/AFPVis mer

Kaller den engelske kollapsen «en ulykke»

- Premier League er fortsatt best, sier Wenger.

|||• Direkte 20.45: Følg Champions League i vårt fotballstudio

(Dagbladet): De engelske lagene har dominert stort i Champions League de siste åra - helt til forrige sesong.

De engelske klubber borte da det dro seg til mot slutten og flomlyset på Santiago Bernabeu skinte i det fjerne.

Arsenal-manager Arsene Wenger er ikke redd for at Wembley er det eneste som vil være engelsk i neste års finale.

Kollektiv kollaps - Premier League er fortsatt den sterkeste serien i Europa. Det som skjedde forrige sesong var en ulykke og det må vi bevise nå, sier Wenger ifølge Press Association.

• For første gang siden 2004 ble finalen spilt uten et engelsk lag på noen av banehalvdelene.

Liverpool forsvant ut i gruppespillet forrige sesong og Chelsea røyk i åttendelsfinalen. Arsenal og Manchester United tapte i kvartfinalen.

• Til sammenlikning var det tre engelske lag i semifinalene året før.

SLÅTT UT AV BARCA: Lionel Messi ble for stor for Arsenal i Champions League-kvartfinalen forrige sesong. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
SLÅTT UT AV BARCA: Lionel Messi ble for stor for Arsenal i Champions League-kvartfinalen forrige sesong. Foto: ALBERT GEA/REUTERS Vis mer

Wenger tror ikke det er snakk om en trend, han er ikke redd for at italienerne og spanjolene skal ta over hegemoniet i europeisk fotball.

- Ti kan komme til finalen - Vi tapte for Barcelona, som var bedre enn oss over to kamper. Vi må nå slå tilbake, for å vise at vi kan konkurrere mot dem. Finalen mellom Inter og Bayern München var helt uventet, mener Wenger.

Selv om han tror engelskmennene vil komme sterkere tilbake denne gangen, understreker han at det ikke er noen automatikk i at det skal skje.

- Det er ti lag som kan ha realistiske forhåpninger om å komme til finalen. De mest ressurssterke lagene - som Chelsea, United og Arsenal - vil alltid være der. Vi har vært med i ti år. Og kanskje Tottenham kan sørge for en overraskelse, sier Wenger.

Arsenal møter Braga hjemme i kveld, i noe som i utgangspunktet skal være grei skuring for The Gunners.

Men: De portugisiske Champions League-debutantene bør ikke undervurderes. De slo ut Celtic og ikke minst Sevilla i kvaliken.