Kaller Fjørtoft amatør

Manager i tyske Hannover 96, Ilja Kaenzig, mener Jan Åge Fjørtoft har opptrådt som en amatør i overgangssaken rundt Christoffer Andersson.

Manager i tyske Hannover 96, Ilja Kaenzig, mener Jan Åge Fjørtoft har opptrådt som en amatør i overgangssaken rundt Christoffer Andersson.

I et intervju med den tyske avisen Neue Presse fyrer Kaenzig løs mot LSK-manageren.

- Fjørtoft er og blir en komplett amatør, sier Hannover-manageren til avisen.

Hannover har på anbefaling fra klubbens tekniske sportskoordinator Tor-Kristian Karlsen jaktet på den svenske landslagsbackens underskrift de siste ukene. Anderssons kontrakt med LSK utløper i sommer, men Hannover håpet å få kjøpt svensken fri allerede nå.

Ledelsen på Åråsen har ifølge Kaenzig krevd 500.000 euro - eller rett i overkant av fire millioner kroner - for å slippe Andersson allerede nå. Det er langt over det Bundesliga-klubben er villig til å betale, fastslår manager Kaenzig.

62 500 euro per kamp

- Fjørtoft glemmer at Andersson bare får spille ytterligere åtte kamper for Lillestrøm før VM starter. Vi kan ikke betale 62.500 euro for hver kamp vi skal kjøpe ham fri fra, sier han til Neue Presse.

Hannover-sjefen gjør det klinkende klart at en Andersson-handel nå er utelukket. I stedet har klubben sikret seg den danske U21-landslagsspilleren Jonas Troests underskrift på tampen av overgangsvinduet.

AMATØR? Jan Åge Fjørtoft får skarp kritikk fra tysk hold. Foto: Scanpix
AMATØR? Jan Åge Fjørtoft får skarp kritikk fra tysk hold. Foto: Scanpix Vis mer

- Ikke for høy pris

Selv er Christoffer Andersson innforstått med at han blir på Åråsen frem til sommeren. Han føler heller ikke at Fjørtoft & co. har satt en urimelig høy pris på hans hode.

- LSK har på ingen måte kommet med et urimelig krav. Jeg har full respekt for at klubben ønsker å få inn penger slik at de kan kjøpe inn en erstatter for meg. LSK har slik jeg ser det kommet med et riktig krav, sa Andersson til Romerikes Blad nylig. (ANB)