SEKS KLUBBER INVOLVERT: Det australiske antidopingbyrået vil til bunns i påstander om omfattende misbruk av ulovlige medikamenter i flere australiaske rugbyklubber. Her er spiller fra det australske landslaget i aksjon. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
SEKS KLUBBER INVOLVERT: Det australiske antidopingbyrået vil til bunns i påstander om omfattende misbruk av ulovlige medikamenter i flere australiaske rugbyklubber. Her er spiller fra det australske landslaget i aksjon. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIXVis mer

Kaller inn 30 rugbyspillere til doping-intervjuer

Storoppvask i Australia.

Antidopingbyrået i Australia skal intervjue hele 30 spillere fra australsk National Rugby League (NRL).

Granskningen er en del av etterforskningen der Australias antidopingbyrå skal komme til bunns i påstandene om omfattende dopingmisbruk i australsk idrett. Saken slo ned som en bombe tidligere i år.

De seks rugbyklubbene North Queensland, Penrith, Canberra, Newcastle, Manly og Cronulla er alle navngitt i en rapport. Det er avdekket at spillere skal ha brukt forbudte preparater.

Intervjuene vil bli gjennomført de neste fire-seks ukene. NRL-sjef Dave Smith påpeker at ingen spillere foreløpig tiltalt og at samtalene som skal skje ikke betyr at de aktuelle spillerne er skyldige.

Australias antidopingbyrå ønsker ikke å uttale seg om utviklingen i saken av hensyn til involvertes personvern.

(NTB-AFP)