Kaller Mourinho en løgner

Glen Johnson hardt ut mot eks-sjefen.

PÅ PLASS PÅ ANFIELD: Glen Johnson ble i forrige uke presentert på treningsfeltet Melwood av Liverpool-manager Rafael Benitez. Foto: REUTERS
PÅ PLASS PÅ ANFIELD: Glen Johnson ble i forrige uke presentert på treningsfeltet Melwood av Liverpool-manager Rafael Benitez. Foto: REUTERSVis mer

(Dagbladet.no) Glen Johnson var tidligere i sommer sterkt ønsket av Chelsea, men høyrebacken valgte i stedet Liverpool.

Kanskje ikke så rart, for det skinner klart gjennom at han ikke har et spesielt godt forhold til eks-klubben - og han er nådeløs når det gjelder karakteristikken av tidligere manager José Mourinho.

Johnson mener at portugiseren sa én ting, og gjorde noe helt annet. Derfor forlot han også Chelsea til fordel for Portsmouth.

- Jeg ble nødt til å forlate Chelsea. Managere må holde på det de sier, du må kunne stole på dem, sier Johnson ifølge Press Association.

195 millioner
Liverpool måtte ut med rundt 195 millioner kroner for forsvarsspilleren, men deler av summen består av penger Anfield-klubben hadde utestående etter Peter Crouch-salget.

Glen Johnson kom til Chelsea fra London-rivalene West Ham sommeren 2003, da Claudio Ranieri var manager. Og det startet ikke så verst for ham på Stamford Bridge. Den første sesongen spilte han rundt halvparten av kampene og han debuterte for England.

Så kom José Mourinho.

Portugiseren tok med seg landsmannen Paulo Ferreira og det ble betraktelig mindre spilletid på Johnson.

- Jeg fikk aldri sjansen og det kan være ganske demoraliserende. Men jeg kan smile av det nå, at han aldri ga meg sjansen, for nå sitter jeg her - som Liverpool-spiller, sier Johnson ifølge The Independent.

- Hva skulle jeg gjort?
Han hevder at Mourinho sa at Ferreira-kjøpet ikke ville bety slutten for ham, og at han ville få gode sjanser til å vise seg fram.

- Men det var så mange ting han sa som ikke var sant. To kamper før oppgjøret mot Barcelona i Champions League sa han til meg, foran fem vitner: «Hvis du spiller bra i den første kampen beholder du plassen». Jeg ble kåret til banens beste, men i neste kamp var jeg ikke engang med i troppen. Hva annet kunne jeg gjøre? Det var da jeg skjønte at jeg måtte bort.

Johnson forteller at nedturene i Chelsea var så mange at han sliter med å plukket de ut.

- Jeg ble betalt for å spille fotball, men å spille fotball var det jeg brukte minst tid på.

Sommeren 2006 forsvant Johnson til Portsmouth, først på utlån og så permanent. En overgang han mener reddet karrieren hans.

TAKLET IKKE MOURINHO: Glen Johnson mener José Mourinho kom med så mange usannheter at han måtte bort. Foto: REUTERS
TAKLET IKKE MOURINHO: Glen Johnson mener José Mourinho kom med så mange usannheter at han måtte bort. Foto: REUTERS Vis mer