Kaller seg en konge

Juksemakeren Mühlegg er ikke snauere enn at han fortsatt skryter stort på sin egen hjemmeside. Under overskriften «Kongen av Soldier Hollow», står det med gullbokstaver at han vant to olympiske gullmedaljer i 2002.

Siden er sist oppdatert lørdag, samme dag som han tok gullet på femmila. Dagen etter ble han tatt for doping. Men fortsatt lyser konge-tittelen mot alle som vil besøke sida hans.

Nå kan du si hva du mener, direkte til Johan Mühlegg.

Send en epost til Mühlegg. Hvis ikke epostprogrammet ditt åpner seg, er adressen: johann@muehlegg.de

Vi prøvde også å finne epostadressen til Jaques Rogge. IOC har imidlertid gjemt bort alle epostadressene sine.

På den sida hvor det egentlig skulle stå liste med epostadresser til de ulike IOC-komiteer finnes det nå bare en beskjed om at tjenesten er midlertidig tatt bort "på grunn av for stor pågang".

Du kan gjerne prøve med epostadressen jaques.rogge@olympic.org, men det er langt fra sikkert at den virker.

Fortjener gullet

Mens norske ledere og løpere raser, mener Johann Mühlegg fremdeles at han fortjener å reise hjem til Spania med tre gullmedaljer.

- Det har vært en lang natt. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd, sier han til den spanske avisa Marca etter at IOC tok fra ham det siste gullet.

- Jeg er glad for at de første gullmedaljene er godkjent, sier han.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har suspendert Mühlegg frem til juni, ifølge avisa Marca. Da blir det avgjort om den doping-skandaliserte skiløperen blir suspendert i to år, ifølge avisas kilde.

Mühlegg fikk vite at prøvene var positive sent lørdag kveld amerikansk tid. Søndag morgen var han i møte med medlemmer av IOC.

- De har vedtatt å diskvalifisere meg fra femmila. Men for meg er disse to gullmedaljene bra, sier «Juanito», som spanske journalister kaller ham.

Vil kontakte advokat

Mühlegg påpeker at prøvene som han tok i perioden før OL og under OL, var negative.

- Mine prøver gjennom hele året har vist de samme resultatene, sier han og teller opp urinprøver og blodprøver fra januar og frem til den fatale prøven som ble tatt på torsdag. Bare i februar ble det tatt minst fire prøver av den olympiske gullmedaljevinneren.

- Alle prøvene har vært negative. Jeg har tatt de pillene og preparatene som jeg alltid tar under forberedelsene, sier Mühlegg.

Nå venter han på resultatet av B-prøven. Dét kan foreligge allerede i kveld.

Mühlegg sier at han skal bruke prøven til å forsvare seg mot dopinganklagene og for å få tilbake medaljen som er blitt tatt fra ham. Samtidig åpner den skandaliserte skiløperen for at prøvene gir utslag:

- Det er ikke enkelt. Jeg må vente på B-prøven. Jeg forventer at den er negativ, men hvis det ikke er slik, så må jeg snakke med IOC og FIS en gang til og eventuelt ta kontakt med jurist eller advokat. For meg er det viktig at de to første medaljene er godkjent. Når det gjelder den tredje medaljen, må jeg bare vente og se hva som skjer.

Vil være den samme

Selv hadde Mühlegg ønsket å avlegge B-prøven i Spania.

- Jeg kunne godt tenkt meg det for egen del, men det er det ikke tid til. I natt har jeg ikke sovet noe som helst, det meste jeg sov, var ti minutter. Det er viktig å tenke og organisere ting slik at man kan forsvare seg mot IOC. På toppen kommer tidsforskjellen mellom USA og Spania. Da er det ikke lett å organisere saker og ting, sier han.

Det er enda ikke klart når han kan reise hjem.

- Kanskje jeg må bli her noen ekstra dager. Jeg trenger å snakke med noen fra den spanske olympiske komitéen. Hele denne situasjonen er ny for meg, jeg har aldri opplevd noe liknende og vet ikke hvordan de kommer til å ta i mot meg i Spania. Jeg vet ikke hva som kommer til å skje nå, sier han.

Mühlegg er også usikker på om livet vil forandre seg etter dopingavsløringene:

- Jeg tror ikke at livet kommer til å forandre seg noe særlig, men kanskje folk vil forandre seg. Når du vinner gullmedaljer og alt går bra, er alle med deg. Men hvis du får problemer og er nede i dritten, er alt annerledes. Men jeg vil alltid være den samme, både når jeg er på topp og når jeg er nede.

GLAD FOR GULL: - Jeg er glad for at de første gullmedaljene er godkjent, sier Mühlegg.
KONGEN? Det mener i hvert fall Johann Mühlegg at han er, ifølge hans egen hjemmeside.