Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaller Serie A-spillerne «jentete»

- Jeg ville spist Zlatan levende, sier gammel slugger.

(Dagbladet.no): Pasquale Bruno var en beryktet midtstopper for klubber som Lecce, Juventus, Torino og Fiorentina på 80- og 90-tallet.

Han fikk ikke kallenavnet «Dyret» fordi han var av den pusete typen. Bruno var kjent for innsats, aggressivitet og diverse raseriutbrudd på banen. Nå er han TV-ekspert, også det av det røffe, frittalende slaget.

I et intervju med avisa Libero gjengitt av Channel4.com, omtaler han dagens Serie A-spillere som «jentete» - hvor politisk ukorrekt det enn er å bruke det som skjellsord.

- Faller og skriker

Men Bruno regner seg nok som et realt mannfolk, og forventer det samme av dagens spillere.

- Vi har slett ikke de beste dommerne i verden, slik de vil ha oss til å tro. Men spillerne hjelper dem ikke. Hver lille berøring av en angriper er nok til at de går i bakken og skriker som om de var blitt felt, hevder han.

Han sier italienske spisser i dag bare tenker på «øreringer, tatoveringer, nattklubber og shopping». Han sier han aldri har tålt juksemakere som går inn for å få andre suspendert.

Slakter Zlatan

image: Kaller Serie A-spillerne «jentete»

Blant de som får verbale knottemerker fra Bruno er Zlatan Ibrahimovic. Han innrømmer at svensken har ekstreme ferdigheter, men forstår ikke hvorfor motstanderne lar ham slippe unna med armbruk.

- Han planta hånda i ansiktet til Daniele Dessena, han tok tak rundt halsen til Giorgio Chiellini. Zlatan gjør forsvarerne til latter, og de lærer ham ikke en lekse - det er utrolig!

Bruno mener Zlatan bør være glad for at han ikke lenger herjer rundt på italienske arenaer.

- Hvis jeg skremte menn som Marco van Basten og Gianluca Vialli, forestill deg hva jeg ville gjort med ham. Jeg ville spist ham levende, skremmer 45-åringen.

Han liker heller ikke å høre at Alessandro Del Piero omtales som superstjerne.

- Hvis han er det, hva var Lothar Matthäus og Careca? Utenomjordiske?

- VILLE SPIST HAM: Zlatan Ibrahimovic er blant spissene Pasquale Bruno kunne tenkt seg å gitt en omgang juling. Foto: EPA/Scanpix
- VILLE SPIST HAM: Zlatan Ibrahimovic er blant spissene Pasquale Bruno kunne tenkt seg å gitt en omgang juling. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
SUPERSTJERNE? Bruno vil ha seg frabedt at Alessandro Del Piero omtales som det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media