Kaller Thorkildsen «Thor den mektige»

Magasinredaktør mener spydhelten er en av tidenes største.

SLIK FEIRET HAN: Andreas Thorkildsen feiret kastet som ga ham finaleplass på denne måten. Nå kalles han «Thor den mektige» av redaktøren for Athletics Weekly. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLIK FEIRET HAN: Andreas Thorkildsen feiret kastet som ga ham finaleplass på denne måten. Nå kalles han «Thor den mektige» av redaktøren for Athletics Weekly. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

LONDON (Dagbladet): På bildet over river Andreas Thorkildsen av seg t-skjorta i rein gledesrus etter sitt beste kvalifiseringskast på mange år.

Det var egentlig ingen som visste hvor han sto før spydkvaliken i OL i går, ettersom han ikke hadde konkurrert siden han måtte trekke seg fra EM-finalen i juni med en muskelskade.

Men etter et dårlig og et godt kast var bekymringen historie. Thorkildsen kastet nemlig over den automatiske kvalifiseringsgrensen for første gang siden 2007.

Feiret i «barings» Da er det kanskje ikke så rart at han feiret med å rive av seg på overkroppen foran 80000 på tribunen og flere millioner foran tv-skjermen.

- Det er deilig at ting stemmer litt, at ting er litt på gang, sier han etter kastet på 84,47, som var mer enn langt nok over grensa på 82 meter.

Han innrømmer likevel at det siste året gjorde at han ikke følte seg helt trygg før jakten på hans tredje OL-gull på rad skulle starte.

- Det ble litt usikkerhet ved førstekastet. Noen dager klarer man å rette på det og andre ikke. Dette var en av dagene det gikk. Det var utrolig deilig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer